Social 6 Iunie 2014 17:28
O fabrica ilegala de vin a fost descoperita de politisti in comuna constanteana Mihai Viteazu, in urma a 44 de perchezitii facute in opt judete si in Bucuresti.

Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Constanta, peste 200 de politisti, cu sprijinul tehnic si informativ al Directiei Informatii si Protectie Interna, au facut, joi, 44 de perchezitii in judetele Constanta, Tulcea, Ialomita, Dolj, Olt, Maramures, Iasi si Vrancea si in Bucuresti, sub coordonarea Parchetului Curtii de Apel Constanta, conform MEDIAFAX.

Perchezitiile au vizat sedii si puncte de lucru ale mai multor agenti economici, dar si persoane suspectate de evaziune fiscala in domeniul producerii si comercializarii de produse accizabile.

In timpul descinderilor, intr-o societate comerciala din comuna Mihai Viteazu din judetul Constanta, au fost prinse in flagrant sapte persoane care produceau, ambalau si etichetau recipiente cu vin contrafacut, in vederea comercializarii.

Astfel, oamenii legii au indisponibilizat peste 30 de tone de vin contrafacut si au ridicat inscrisuri, evidenta contabila, extracontabila, tehnica IT, etichete inscriptionate cu diferite marci de vin, un autoturism, o arma letala si una neletala.

De asemenea, anchetatorii au descoperit ca societatea respectiva era bransata ilegal la reteaua electrica, persoanele gasite la fata locului neavand contracte de munca.

Procurorii de la Parchetul Curtii de Apel Constanta si politistii Inspectoratului de Politie al Judetului Constanta au documentat activitatea infractionala a trei barbati cu varste cuprinse intre 34 de ani si 48 de ani si a unei femei de 46 de ani, toti din Tulcea, care in perioada 2013 - 2014, au produs ilegal vin, in societatea din Mihai Viteazu, pe care ulterior l-au vandut atat in judet, cat si in alte localitati din tara.

Prejudiciul adus bugetului de stat prin neplata taxelor si accizelor este de peste 50.000 de lei.

Cele patru persoane au fost retinute pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, fiind cercetate pentru evaziune fiscala. Ele vor fi prezentate instantei cu propunerea de arestare preventiva.

Citeste si:
„Se caută angajați, ofer recompensă”. Lucrătorii unei fabrici din...
„Se caută angajați, ofer...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.