Social 5 Iunie 2014 17:47
Opt membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, intre care si primarul Gheorghe Dobre, sunt urmariti penal pentru conflict de interese si abuz in serviciu, in dosarul privind trecerea unor suprafete de teren in domeniul privat al orasului Fundulea, potrivit Parchetului instantei supreme.

Primarul comunei Nana, Gheorghe Dobre, este acuzat, alaturi de Georgica Stolea, de conflict de interese si abuz in serviciu, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In dosarul Nana, deschis in urma sesizarii transmise de Corpul de control al primului ministru, a fost inceputa urmarirea penala si fata de Tudorita Niculae, secretarul comunei Nana, Florian Deci, Marius Gelu Neagu si Marian Dobre, acestia fiind acuzati de conflict de interese, abuz in serviciu si fals material in inscrisuri oficiale, transmite MEDIAFAX.

De asemenea, in aceeasi cauza mai sunt urmariti penal Simona Alina Preda, pentru fals material in inscrisuri oficiale, si Constantin Manea, pentru abuz in serviciu.

"Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a rezultat faptul ca suspectii, in perioada 2005-2010, in calitate de membri ai Comisiei de Fond Funciar a comunei Nana, au participat la analizarea, verificarea, solutionarea si inaintarea in vederea validarii cererilor depuse de catre ei insisi, rude ori afini ai lor, avand ca obiect constituirea ori reconstituirea dreptului de proprietate a unor suprafete de teren agricol", spun anchetatorii.

Potrivit sursei citate, in aceeasi perioada, in mod ilegal au fost emise titluri de proprietate pe numele unor persoane care nu erau indreptatite sa le primeasca. Astfel, a fost prejudiciat domeniul privat al statului cu valoarea terenurilor retrocedate cu incalcarea dispozitiilor legale.

"La baza emiterii titlurilor de proprietate au stat inscrisuri falsificate (printre care si certificate de stare civila), prin contrafacerea continutului si folosirea de formulare tipizate elaborate in afara cadrului legal", au precizat procurorii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.