Social 5 Iunie 2014 09:30
Directorul general al Agentiei de Plati si Interventii pentru Agricultura, Dorel Gheorghe Benu, fost retinut, miercuri noapte, de catre procurorii DNA Suceava.

Procurorul sef al DNA Suceava, Mihaela Mihai, a declarat corespondentului MEDIAFAX ca directorul general al APIA, Dorel Gheorghe Benu, a fost retinut pentru 24 de ore, incepand cu ora 22.40, iar joi se va pune in miscare actiunea penala, infomeaza MEDIAFAX.

Directorul APIA a fost dus in arestul Inspectoratului de Politie Judetean Suceava.

Potrivit sursei citate, Benu este cercetat pentru abuz in serviciu si favorizarea faptuitorului in legatura cu gestionarea fondurilor europene si protectia acordata de el suspectei Delia Moldoveanu, director adjunct al APIA Suceava, iar prin ea intregii institutii APIA Suceava, astfel incat sa obtina pe toate exploatatiile subventii de la Uniunea Europeana.

Conform anchetatorilor, atunci cand DNA a facut publica ancheta si a solicitat documente in cadrul cercetarilor, au aparut probe ca Benu ii transmitea directorului adjunct al APIA Suceava cum sa raspunda la aceste solicitari astfel incat sa denatureze adevarul si sa scape de raspundere penala.

Benu a fost adus, miercuri seara, in jurul orei 22.00 la sediul DNA Suceava, iar intrebat daca stie de ce a fost chemat la audieri la DNA Suceava, acesta a raspuns ca nu stie, dar ca urmeaza sa afle de la anchetatori.

Directorul general al APIA a fost adus la sediul Serviciului Teritorial Suceava al DNA cu o masina a MAI, dupa ce a fost luat de catre anchetatori in urma perchezitiilor care au avut loc miercuri dimineata in acest dosar.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.