Social 4 Iunie 2014 18:59
Dupa o absenta de aproape 200 de ani din Romania castorul european a revenit in Delta Dunarii.

Imaginile au fost obtinute de la cinci camere cu infrarosu, amplasate in zona unde traieste familia de castori, in complexul lacustru Somova - Parches. Monitorizarea castorilor din Delta Dunarii, realizata de echipa WWF-Romania si Rewilding Europe, in parteneriat cu Institutul de Cercetari si Amenajari Silvice (ICAS) Brasov, a inceput in aprilie, la recomandarea Administratiei Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii (ARBDD), potrivit mondonews.ro.

In Romania, proiectul de repopulare cu castori a fost initiat in 1998, pe cursurile raurilor Olt, Mures si Ialomita, iar 12 ani mai tarziu, in 2010 au migrat fara vreo interventie umana si in Delta superioara, scrie ro.stiri.yahoo.com.

Castorul european (Castor fiber), devenit acum specie strict protejata, a disparut la inceputul secolului al XIX-lea, nu numai din Romania, ci si din marea parte a Europei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.