Social27 Mai 201416:20

Lectura de un minut

Absolventii a cel putin 10 clase, in varsta de minim 16 ani, pot beneficia de o indemnizatie de somaj de 250 de lei, pentru o perioada de sase luni, daca se inregistreaza la agentia de ocupare a fortei de munca in maxim 60 de zile de la data absolvirii.

Potrivit unui comunicat al Agentiei Municipale de Ocupare a Fortei de Munca Bucuresti, absolventii institutiilor de invaaamant in varsta de minimum 16 ani pot beneficia de o indemnizatie de somaj pentru o perioada de sase luni, reprezentand 50 la suta din valoarea indicatorului social de referinta al asigurarilor pentru somaj (in valoare de 500 de lei in 2014, n.r.).

Acestia trebuie sa se inregistreze la agentia de ocupare a fortei de munca din raza careia isi au domiciliul, in maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoana in cautarea unui loc de munca.

Indemnizatia de somaj se acorda dupa 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, perioada in care absolventul beneficiaza de servicii gratuite in vederea angajarii (informare si consiliere profesionala, medierea muncii, formare profesionala).

Actele necesare pentru inregistrarea absolventului la agentia de ocupare a fortei de munca sunt: actul de identitate in original si copie, actele de studii si de calificare sau adeverinta din care sa rezulte data absolvirii, in original si copie, adeverinta medicala din care sa rezulte ca persoana este clinic sanatoasa sau apta de munca ori ca are eventuale restrictii medicale.

Citeste si:
Ionel Dancă: Ce firme vor beneficia de banii pentru șomaj tehnic de...
Ionel Dancă: Ce firme vor...

Pentru cei din bucuresti, adresele agentiilor locale de sector sunt: pentru sectoarele 1 si 2 - Str.Spataru Preda nr.12, corp cladire A, Sector 5, pentru Sectorul 3 - Str.Tabacarilor nr.20, Sector 4, pentru Sectorul 4 - Str.Spataru Preda nr.12, corp cladire B, Sector 5, pentru Sectorul 5 - B-dul Pieptanari nr. 64, Sector 5, si pentru Sectorul 6 - B-dul Timisoara nr.59, Sector 6.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.