Social 26 Mai 2014 18:55
Romania va participa, in premiera, la targul international de carte Book Expo America, un eveniment care va incepe miercuri si se va incheia sambata, la New York, cu un stand national si o serie de evenimente organizate de Institutul Cultural Roman, informeaza institutia culturala.

BEA, cel mai important targ international de carte din spatiul nord-american, reuneste anual peste 1.000 de expozanti, atragand mai mult de 800.000 de vizitatori pe editie.

Evenimentele romanesti, organizate de ICR New York si de Centrul National al Cartii din ICR, sunt in consonanta cu tema principala a acestei editii, traducerea, scrie MEDIAFAX.

Astfel, vor avea loc dezbateri si expuneri despre stimularea traducerilor, despre experientele traducatorilor si prezentari ale unor volume de autori romani traduse in limba engleza. Printre invitati se numara traducatori, editori si scriitori din Romania si din Statele Unite ale Americii: Alistaire Ian Blyth, Sean Cotter, Adrian Sahlean, Jill Schoolman, Kendall Storey, Varujan Vosganian s.a. Programele de sustinere a traducerilor derulate de Institutul Cultural Roman vor fi prezentate de Bogdan Popescu, director al Centrului National al Cartii din cadrul ICR.

La finalul BEA 2014, ICR New York va gazdui un eveniment retrospectiv in cadrul caruia vor fi prezentate portrete de scriitori romani contemporani si carti publicate recent in Romania. Expozitia va fi itinerata la Biblioteca Publica din Queens, New York. Tot la sediul ICR New York va fi putea fi vazuta expozitia "Eugen Ionescu - portrete" (fotografii de Sorin Ionescu), aflata in desfasurare.

Cu aceeasi ocazie, o delegatie formata din Nagy Mihály Zoltán, vicepresedintele ICR, Ioana Dragan, director general, Directia Generala a Reprezentantelor in Strainatate, si Doina Uricariu, director ICR NY, va oferi Bibliotecii Congresului din Washington DC, din partea editurilor din Romania, cele mai importante carti expuse la standul Romaniei de la BEA 2014. Din delegatie vor face parte si reprezentanti ai Bancii Nationale a Romaniei, care vor oferi cateva dintre publicatiile dedicate istoriei, culturii si patrimoniului national realizate cu sprijinul BNR.

Citeste si:
TOP 10 cele mai scumpe oraşe din lume în 2022
TOP 10 cele mai scumpe oraşe...

Printre titlurile care vor figura astfel in fondul Bibliotecii Congresului se va afla si editia integrala a "Manuscriselor Mihai Eminescu", editie ingrijita de academicianul Eugen Simion, sub auspiciile Academiei Romane.

Book Expo America le ofera scriitorilor si editorilor romani o oportunitate unica de a avea un dialog direct cu cei mai mari editori si difuzori de carte din Statele Unite ale Americii si de a atrage interesul agentilor literari si editorilor americani.

Prima participare a Romaniei la cel mai important targ international de carte din Statele Unite ale Americii coincide cu sarbatorirea, in acest an, a unui deceniu de la integrarea Romaniei in NATO si de la semnarea parteneriatului strategic cu SUA.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.