Social26 Mai 201418:28

Lectura de 3 minute

Inspectorii de la Protectia Consumatorului au gasit, luni, in urma unui control la un hotel de cinci stele din centrul Brasovului, alimente expirate si alterate, dar si gandaci in bucataria unde se prepara hrana turistilor, hotelul riscand sa fie declasificat.

Potrivit sefului Comisariatului Regional pentru Protectia Consumatorului Brasov, Sorin Susanu, la hotelul Aro Palace, de cinci stele, din centrul vechi al Brasovului, in bucataria hotelului au fost gasiti gandaci de bucatarie, dar si produse alimentare expirate.

"Lucrurile sunt mult mai rele aici decat ma asteptam si sunt foarte departe de cum ar trebui sa fie la un hotel de cinci stele. Am descoperit un gandac pe masa unde se prepara alimentele pentru turistii acestui hotel. Se plimba nestingherit pe acolo, dar am vazut si altii in bucatarie. Chestiunile foarte grave sunt, insa, cele descoperite in bucatarie, produse mucegaite, expirate, tinute in conditii anormale si fara ca noi sa cunoastem provenineta lor", a spus Susanu, potrivit MEDIAFAX.

La unele produse data expirarii era 20 mai, dar alte produse nu aveau trecuta data expirarii. De asemenea, inspectorii au gasit si bauturi alcoolice si nealcoolice (bere si suc) cu termen de valabilitate expirat, paine mucegaita, condimente expirate inca din anul 2012, dar si produse care in mod normal trebuiau refrigerate, dar au fost inghetate "pentru a nu sti perioada in care acestea au expirat", potrivit sursei citate.

"Masurile vor fi radicale pentru ca nu putem accepta o asemenea situatie. Amenda poate ajunge la 50.000 de lei pentru fiecare sector de activitate, dar si pana la suspendarea activitatii", a spus Sorin Susanu.

Citeste si:
Medici cazați în izolare, ținuți de autorități cu o singură masă pe zi
Medici cazați în izolare,...

El a adaugat ca vor continua controalele la hotel, nu doar la bucatarie, ci si in celelelate sectoare, cum ar fi piscina, deoarece "exista informatii ca nu este in regula modalitatea si durata la care se schimba apa". In cazul in care vor mai fi descoperiye nereguli, hotelul risca sa piarda clasificarea de cinci stele, a mai spus seful CJPC Brasov.

"Daca lucrurile vor merge in acest fel, se poate ajunge sa cerem declasificarea acestui hotel, pentru ca este pacat sa ne prezentam in fata turistilor cu un hotel cu o clasificare superioara calitatii serviciilor oferite turistilor. Nu ne putem face de rusine in fata turistilor. Vom face o inventariere a tuturor produselor expirate din bucatarie. Bineinteles ca vom aborda in cadrul controlului tot ceea ce inseamna activitatea hotelului, de la dimensiunea unei camere, dotarile din camere, locurile de parcare necesare unui astfel de hotel. Lucrurile grave descoperite in bucatarie pot ascunde si alte probleme", a mai spus sursa citata.

In replica, reprezentatul hotelului, Gabriel Florescu, sef Departament productie Aro Palace, a spus ca sunt "lucruri intervenite in urma cu o zi, doua sau trei" si ca activitatea bucatariei hotelului este monitorizata in permanenta de structurile interne care au atributii de control din cadrul societatii.

"In plus, sistematic suntem controlati de institutiile specializate ale statului: DSVSA, DSP si celelalte institutii cu atributii de control. Pana in prezent, aceste institutii nu au sesizat aspecte grave cu privire la derularea activitatii hotelului Aro Palace. Dupa parerea mea, ceea ce s-a constatat astazi este rezultatul a ceva ce s-a intamplat in ultimele zile. Sunt lucruri intervenite in urma cu o zi, doua sau trei, pentru ca altfel nu imi explic aceasta situatie", a spus reprezentantul hotelului.

Citeste si:
Ciprian Marica, reacție după incidentul de la hotel: Da, am greșit,...
Ciprian Marica, prima reacție...

El a mai spus ca cei de la Protectia Consumatorilor pot face fel de fel de afirmatii, dar cei ce clasifica hotelul sunt cei de la Autoritatea Nationala pentru Turism. In ceea ce priveste produsele expirate, Florescu a precizat ca hotelul a mai fost controlat in urma cu putin timp si ca atunci nu au fost descoperite nereguli.

"Saptamana trecuta am fost controlati de DSVSA, iar OPC ne-a controlat ultima oara in urma cu circa doua luni. Nu cred ca produsele gasite erau expirate din 2012, ci doar ambalajele in care erau depozitate acele condimente purtau acea data de expirare. Noi controlam toate aceste lucruri, exista recipiente speciale din sticla pentru ele, probabil ca din greseala cineva din bucatarie a pus aceste produse in recipienti gresiti. Asteptam toate rezultatele verificarilor care vor fi facute in laboratorul specializat", a mai spus Gabriel Florescu.



Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.