Social 24 Mai 2014 12:37
Un cutremur cu magnitudinea de 6,5 grade pe scara Richter s-a produs, sambata, la ora 12.25, in Marea Egee, la o adancime de 10 kilometri, seismul fiind simtit si la Bucuresti si in judete din sudul Romaniei, a declarat directorul INFP, Constantin Ionescu.

Potrivit directorului Institutului National pentru Fizica Pamantului, seismul de 6,5 grade pe scara Richter produs in Marea Egee a fost unul de suprafata, produs pe falia nord-anatoliana. Ionescu a mai declarat pentru MEDIAFAX ca seismul s-a simtit in Bucuresti si, probabil, in Giurgiu, Oltenita, Constanta, Mangalia si Craiova.

Directorul INFP a precizat ca este pentru prima data cand un cutremur produs in Marea Egee este simtit in Romania.

Constantin Ionescu a mai spus ca acest cutremur, fiind unul de suprafata, produce efecte pe o arie foarte mica, in zona epicentrala, fata de seismele din Vrancea, care produc efecte pe o arie foarte mare. El a precizat ca in zona Vrancea nu s-a produs, sambata, niciun cutremur.

Conform USGS, seismul a avut o magnitudine de 6,4 grade si s-a produs la o adancime de 10 km, in Marea Egee.

Cutremurul cu cea mai mare magnitudine de anul acesta din Romania a avut 5 grade si s-a inregistrat la 29 martie, in zona seismica Vrancea.

La 6 octombrie 2013, in Vrancea s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.