Social 23 Mai 2014 14:03
Cristian Borcea si Victor Becali, condamnati la inchisoare in dosarul transferurilor din fotbal, au fost transferati de la Slobozia la Penitenciarul Poarta Alba.

Cristian Borcea si Victor Becali condamnati au fost transferati, saptamana aceasta, de la Penitenciarul Slobozia la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, transmite MEDIAFAX.

"Regimul semideschis se refera la libertatea de miscare. Desfasoara toate activitatile pe care le desfasoara ceilalti detinuti, referitor la programul zilnic si regulamentele interioare, insa au libertate de miscare. Vor fi insotiti atunci cand se deplaseaza in interiorul locului de detinere, iar daca este cazul sa iasa la munca in afara penitenciarului, vor iesi insotiti", a declarat purtatorul de cuvant al institutiei, Gabi Botezan.

Astfel, Cristian Borcea si Victor Becali ar putea cere sa mearga la munca si ar putea ajunge sa lucreze la Academia lui Gica Hagi, unde a mers si Gigi Becali, var cu Victor Becali si nas de cununie al lui Cristian Borcea.

"In afara penitenciarului pot munci si detinutii de la regim semideschis, dar sub paza. Cei de la regim deschis, care muncesc in afara, nu sunt supravegheati", a precizat sursa citata.

Gigi Becali, incarcerat la Penitenciarul Poarta Alba, a inceput sa lucreze la Academia lui Gica Hagi la sfarsitul lunii aprilie, insa deocamdata nu mai poate merge acolo, intrucat cercetat disciplinar pentru interventia in cadrul unei emisiuni televizate si pentru comportamentul din perioada permisiei de 24 de ore.

"Conform prevederilor legale in vigoare, pe perioada cercetarii disciplinare orice detinut este retinut temporar de la activitati lucrative, pana la definitivarea acesteia", a mai declarat Gabi Botezan.

In 13 mai, Judecatoria Medgidia a decis ca Victor Becali si Cristian Borcea sa execute pedeapsa in regim semideschis, decizia fiind definitiva.

Citeste si:
TOP 8 glume despre condamnarile din Dosarul Transferurilor
TOP 8 glume despre...

Cristian Borcea a fost transferat de mai multe ori de la Penitenciarul Slobozia, unde este regim inchis, la Spitalul-Penitenciar Poarta Alba, din cauza unor probleme medicale, ultima data ajungand acolo in urma cu aproximativ trei saptamani.

El a ramas la Spitalul-Penitenciar Poarta Alba pana in 6 mai, dupa care a fost dus inapoi la Slobozia.

Cristi Borcea a fost condamnat la sase ani si patru luni de inchisoare, iar Victor Becali are o pedeapsa cu inchisoare de patru ani si opt luni in dosarul transferurilor de jucatori. Cei doi isi executa pedepsele la Penitenciarul Slobozia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.