Social 23 Mai 2014 10:49
Un barbat judecat pentru cumparare de influenta in dosarul de coruptie deschis pe numele judecatoarelor Antonela Costache si Viorica Dinu a fost retinut, joi.

Tony Viorel Iaparnicu era cautat de anchetatorii Brigazii de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Bucuresti inca din 7 mai a acestui an, in conditiile in care este acuzat ca, impreuna cu un complice, ar fi vandut heroina in Capitala, informeaza MEDIAFAX.

Conform procurorilor, in perioada februarie - aprilie, anul acesta, Iaparnicu, impreuna cu alte cinci persoane, au adus heroina din Bulgaria pe care au vandut-o in Bucuresti.

Drogurile erau aduse din Bulgaria si erau cumparate de la un traficant bulgar, Simeon Dimitrov Ivanov.

Dupa ce complicii sai au fost arestati, Tony Viorel Iaparnicu a incercat sa obtina eliberarea complicilor sai si i-a platit judecatoarei Viorica Dinu 15.000 de euro. El a dat prin intermediari suma de 15.000 de euro si, in urma pretentiilor ridicate de complicii judecatoarei, s-a oferit sa dea chiar si 30.000 de euro pentru ca magistratul sa intervina pe langa colegii de la Tribunalul Bucuresti si de la Curtea de Apel Bucuresti. Intrucat nu au fost obtinute hotararile judecatoresti promise, cei 15.000 de euro i-au fost restituiti.

Iaparnicu a fost ridicat, joi, de la Curtea de Apel Bucuresti si dus la sediul DIICOT - Structura Centrala, unde s-a dispus retinerea lui.

Acesta a fost depistat la sediul instantei de politistii Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din IGPR - Serviciul Antidrog.

Tony Viorel Iaparnicu va fi prezentat instantei, cu propunerea de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Pe de alta parte, la termenul de joi din dosarul judecatoarelor Dinu si Costache s-a decis amanarea cauzei pentru 3 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.