Social 22 Mai 2014 15:51
Peste 60% dintre romani nu sunt de acord cu eutanasierea maidanezilor, in timp ce 28% sustin aceasta solutie, insa numai 7% sunt intr-adevar dispusi sa adopte un caine comunitar, iar 64% nu sunt deloc dispusi, potrivit unui studiu realizat de Mercury la solicitarea Vier Pfoten.

In ceea ce priveste eutanasierea ca solutie in problema cainilor maidanezi, 50% dintre respondenti au spus ca sunt in total dezacord, 12%, in dezagord, 10% au fost nehotarati, 8% s-au declarat de acord, iar 20%, total de acord.

Romanii au fost intrebati si de intentiile de vot in legatura cu acest subiect, iar cei mai multi - 66 la suta - au raspuns ca nu ar vota un partid care sustine eutanasierea, in timp ce 25% ar vota cu o asfel de formatiune.

De asemenea, peste jumatate dintre respondenti - 58% - au spus ca nu sunt de acord ca primaria sa finantez eutanasierea, 33% fiind insa de acord.

Majoritatea romanilor - 62% - cred ca imaginea Romaniei va avea de suferit din cauza eutanasierii cainilor fara stapan, un sfert dintre respondenti fiind de parere ca nu.

Si mai multi romani decat cei care se declara impotriva eutanasierii sustin alte solutii, respectiv prinderea si mentinerea cainilor maidanezi in adaposturi (63% - total de acord, 21% - de acord, 5% - nehotarati, 4% - in dezacord, 7% - in total dezacord) si sterilizarea, identificarea si returnarea in teritoriu (49% - total de acord, 23% - de acord, 8 la suta nehotarati, 7% - in dezacord, 13%- in total dezacord).

Adoptia este insa sustinuta de numai 7% dintre romani, care sunt in mare masura dispusi sa adopte un caine maidanez, in timp ce 11% sunt dispusi intr-o oarecare masura, 10% - indecisi, 8%- intr-o mica masura, iar 64% nu sunt deloc dispusi sa faca acest lucru.

Cei mai dispusi sa adopte sunt tinerii intre 18 si 24 de ani, iar cel mai putin dispusi sunt romanii de peste 54 de ani. Totodata, cei care au copii sunt mai putin dispusi sa adopte decat cei care nu au.

Majoritatea romanilor se mai declara si pentru inasprirea sanctiunilor pentru maltratarea animalelor (74% - de acord, 16% nu sunt de acord), sanctionarea efectiva de catre autoritati a abuzurilor fata de animale (80% - de acord, 11% nu sunt de acord) si implementarea unor programe de educare/ informare a posesorilor de animale privind responsabilitatea pe care o au (83% - de acord, 8% nu sunt de acord).

Citeste si:
Studiu Infografic: Profilul clienților sistemelor fotovoltaice în...
Studiu Infografic: Profilul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.