Social 20 Mai 2014 17:47
Basescu zice referindu-se la taierea teilor din Iasi, ca "a fost o eroare" si ca, atunci cand ai o "administratie nesabuita", societatea trebuie sa reactioneze.

Seful statului a declarat, intr-un interviu difuzat luni seara la TeleM Iasi, intrebat ce crede despre taierea a zeci de tei de pe bulevardul Stefan cel Mare din municipiul Iasi, ca a fost o greseala a administratiei locale si ca a taia tei in Iasi este ca si cum ai taia o creanga a teiului lui Eminescu.

"In orasul teiului lui Eminescu sa tai tei e ca si cum ai taia o creanga din teiul lui Eminescu. Nu stiu daca a fost cea mai inspirata solutie taierea teilor si inlocuirea lor cu nu stiu ce arbori ornamentali. A fost o greseala. Sunt multe lucruri frumoase in Iasi, iar in aceasta lista era si densitatea mare de tei. Cred ca a fost o greseala care a afectat specificitatea orasului”, a spus seful statului, citat de MEDIAFAX.

Intrebat cum comenteaza faptul ca Primaria Iasi a marcat in zona Copou 500 de arbori care ar putea fi, de asemenea, taiati, Traian Basescu a raspuns: "Cand ai o administratie nesabuita, trebuie sa reactioneze societatea. Pana la urma n-ai cum sa lasi o administratie sa-si faca de cap".

Zeci de tei de pe bulevardul Stefan cel Mare din municipiul Iasi au fost taiati la inceputul anului trecut de catre Primaria ieseana, teii, care aveau o vechime si de cateva zeci de ani, fiind inlocuiti cu salcami japonezi.

Reprezentantii Primariei Iasi au explicat atunci ca, prin taierea teilor, sunt puse in valoare cladirile monument ale Iasiului, printre care Catedrala Mitropolitana, Biserica Trei Ierarhi si Palatul Roznovanu.

La Iasi, societatea civila a organizat proteste in mai multe randuri fata de aceasta masura, solicitand replantarea de tei in centrul municipiului.

In urma cu doua saptamani, aproximativ 500 de arbori, inclusiv tei, din Parcul Expozitiei si Parcul Copou, au fost marcati cu vopsea rosie, pentru a fi taiati. Conducerea Primariei sustine insa ca nu este vorba despre taierea arborilor respectivi, ci doar de o evaluare a copacilor bolnavi.

Citeste si:
Ponta, atac la adresa Guvernului: Omorâţi economia și pe românii...
Ponta, atac la adresa...

Primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, i-a catalogat drept "cretini, isterici si bolnavi mintal" pe cei care, de un an, critica faptul ca primaria taie copacii din oras.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.