Social 20 Mai 2014 12:00
Cel mai batran supravietuitor al Holocaustului romilor, Traian Grancea, a murit, la varsta de 108 ani, funeraliile urmand sa aiba loc marti, informeaza MEDIAFAX.

Presedintele Centrului Crestin al Romilor, Daniel Cioaba, a transmis, marti, un comunicat de presa in care anunta decesul celui mai batran supravietuitor al Holocaustului, Traian Grancea, rom din localitatea Porumbacu de Jos, judetul Sibiu, care in anul 1942 a fost deportat in Transnistria.

In 22 octombrie 2007, Traian Grancea, alaturi de alti supravietuitori ai Holocaustului romilor, a fost decorat de presedintele Traian Basescu, cu Ordinul Serviciu Credincios.

De asemenea, Daniel Cioaba anunta ca Traian Grancea va fi inmormantat marti, la funeraliile care vor avea loc in localitatea Porumbacu de Jos anuntandu-si participarea si prefectul de Sibiu, Ovidiu Sitterli.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.