Social 16 Mai 2014 15:09
Rauri, dar si versanti, torenti si paraie din 11 judete sunt sub avertizare de cod portocaliu de inundatii, pana sambata seara, sambata la pranz si respectiv pana la sfarsitul zilei de vineri, informeaza Administratia Nationala "Apele Romane".

Potrivit celei mai recente avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarirea Apelor (INHGA), este cod portocaliu, pana sambata, la ora 18.00, pe Jiu sector aval confluenta cu raul Motru - amonte Podari (judetul Dolj), Rm. Sarat sector aval de statia hidrologica Puiesti (judetul Vrancea) si pe raul Prut amonte Ac. Stanca Costesti (judetul Botosani).

Totodata, va fi cod portocaliu de inundati, de la ora 16.00 pe Vedea superioara si pe afluentii sai (judetele Olt si Arges), pe Rm. Sarat amonte s.h. Puiesti si pe Putna amonte s.h. Mircesti si pe
afluentii sai (judetul Vrancea), pana sambata la ora 12.00, si pe versanti, torenti, paraie si pe raurile mici din judetele Valcea, Arges, Prahova, Buzau, Bacau, Neamt si Suceava, pana la sfarsitul zilei.

Totodata, pana sambata, la ora 18.00, este cod galben pe raurile din bazinele hidrografice: Barzava sector aval s.h. Gataia (judetul Timis), pe Jiu sector aval s.h. Filiasi si afluentii sai din judetele Gorj, Mehedinti si Dolj, pe unii afluenti ai Oltului mijlociu si inferior din judetele Gorj, Olt, Valcea, Dolj si Sibiu, pe Raul Negru (judetul Covasna), pe Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Arges superior si afluenti (judetele Arges si Dambovita), Ialomita (judetele Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita), Buzau (judetele Covasna, Buzau si Braila), pe cursurile superioare si pe afluentii raurilor: Suceava (judetul Suceava), Moldova (judetele Suceava si Neamt), Bistrita (judetele Suceava si Neamt), Trotus (judetele Bacau si Neamt), Barlad (judetele Vaslui si Galati), Jijia (judetele Botosani si Iasi), Baseu (judetul Botosani).

Se mentioneaza ca aceste fenomene se pot produce si pe afluenti de grad inferior ai acestor rauri. Cresteri importante de debite cu situarea nivelurilor in jurul cotelor de atentie se pot produce si pe alte rauri mici din zonele de deal si de munte din centrul si nord-vestul tarii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.