Social 15 Mai 2014 13:22
Hidrologii au instituit, joi, cod rosu pe raul Putna, pe sectorul Mircesti, la confluenta cu raul Siret, in zona sectorului indiguit Suraia, in opt localitati din judetul Vrancea fiind posibile inundatii din cauza viiturilor.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, avertizarea este valabila joi, pana la ora 24.00, si vizeaza in primul rand localitatile Mircestii Vechi, Mircestii Noi, Biliesti, Jorasti, Radulesti, Vanatori, Rastoaca si Botirlau, din judetul Vrancea, scrie MEDIAFAX.

In aceste zone s-ar putea produce inundatii din cauza propagarii viiturilor din amonte, in bazinul hidrografic Putna, a precizat sursa citata.

Tot in judetul Vrancea, hidrologii au emis joi o avertizare cod portocaliu pentru fenomene imediate si pe raurile din bazinele hidrografice Putna si Susita, unde ar putea fi depasite cotele de inundatie cu 30-50 de centimetri. Avertizarea este valabila pana la ora 14.00.

De asemenea, potrivit unei avertizari emise miercuri, raurile Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui superior (judetul Dolj), Jiu in amonte de Racari si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj) sunt sub avertizare cod portocaliu pana vineri, la ora 18.00.

Sub cod portocaliu sunt, de miercuri, ora 18.00, pana joi, la ora 22.00, si raurile Lotru, Oltet si alti afluenti ai Oltului mijlociu si inferior (judetele Gorj, Olt, Valcea si Dolj), raurile din bazinul superior al Argesului (judetul Arges), din bazinul superior al Vedei (judetele Olt si Arges) si afluentii sai din judetul Teleorman, raul Teleorman in amonte de S.H. Tatarastii de Sus (judetele Arges si Teleorman), Neajlov in amonte de S.H. Vadu Lat (judetele Arges, Dambovita si Giurgiu), Ialomita si afluentii sai din amonte de S.H. Cosereni (judetele Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita), precum si afluentii Buzaului - Slanic, Calnau, Niscov (judetele Buzau si Prahova).

O avertizare cod galben, valabila tot pana vineri seara, a fost emisa pentru raurile din bazinele hidrografice Timis, Barzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), Drincea (judetul Mehedinti), Desnatui (judetul Dolj), Jiu si afluentii sai (judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj), unii afluenti ai Oltului mijlociu si inferior (judetele Gorj, Olt, Valcea, Dolj si Sibiu), unii afluenti ai Muresului (judetul Hunedoara), Raul Negru (judetul Covasna), Calmatui si Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Arges si afluenti (judetele Arges, Dambovita, Giurgiu si Calarasi), Ialomita (judetele Dambovita, Prahova, Ilfov si Ialomita), Buzau (judetele Covasna, Buzau si Braila), Ramnicu Sarat (judetele Buzau si Vrancea) si Putna (judetul Vrancea).

Citeste si:
CNSU a declarat stare de alertă în județul Vrancea din cauza zăpezii
CNSU a declarat stare de...

De asemenea, incepand de joi dimineata, sunt sub avertizare cod galben cursurile superioare si afluentii raurilor Suceava (judetul Suceava), Moldova (judetele Suceava si Neamt), Bistrita (judetele Suceava si Neamt) si Trotus (judetele Bacau si Neamt).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.