Social 14 Mai 2014 16:25
Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a pilotat un avion F16 intr-un simulator instalat la expozitia internationala dedicata industriei aeronautice.

"Spre deosebire de MIG 21 Lancer, la F16 aceste manete sunt foarte sensibile si confera un confort tehnic deosebit pilotului vizavi de felul de a manevra avionul", a comentat Mircea Dusa, citat de MEDIAFAX.

Ministrul Apararii a participat miercuri la deschiderea oficiala a expozitiei internationale BSDA 2014, care se desfasoara in perioada 14-16 mai si va reuni peste 200 de firme din 15 de tari.

"Numai comenzile de pe piata interna nu o sa poata sa asigure o activitate eficienta a intreprinderilor din industria de aparare. De aceea organizam aceste expozitii, aceste targuri, pentru a promova produsele industriei de aparare romanesti. Suntem la a cincea editie a expozitiei si se pare ca de la an la an interesul pentru aceasta expozitie este din ce in ce mai mare. Este un prilej de a prezenta realizarile industriei militare romanesti si a cercetarii in domeniul apararii", a aratat Dusa.

Mircea Dusa a vizitat mai multe standuri ale expozitiei, printre care cele ale Ministerului Afacerilor Interne sau cel al companiei americane Lockheed Martin Aeronautics, producatoarea avionului F16.

In cadrul expozitiei sunt prezentate echipamente militare terestre, navale, pentru aviatie, aerospatiale, pentru activitati de transport si suport logistic sau aflate in dotarea fortelor Sistemului National de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne - Politia Romana, Jandarmeria Romana, Politia de Frontiera, Inspectoratul General de Aviatie si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta - expun, de asemenea, mijloace si tehnica.

Potrivit MApN, BSDA 2014 are drept scop identificarea oportunitatilor si gasirea solutiilor de cooperare atat in domeniul productiei, cat si in cel al afacerilor, pentru a contribui la promovarea pe plan international a industriei de aparare din Romania, facilitand, totodata, o mai mare deschidere a acesteia catre piata internationala, prin potentiale colaborari cu firme de prestigiu si producatori consacrati in domeniu, pentru realizarea compatibilitatii si interoperabilitatii tehnicii si echipamentelor.

Citeste si:
Fifor: Romania doreste sa completeze escadrila de F16 cu inca patru...
Fifor: Romania doreste sa...

Ministerului Apararii Nationale a prezentat, miercuri, in cadrul expozitiei, pe Aeroportul Baneasa, avioanele MiG-21 LanceR, C-27 J Spartan, IAR 99 Soim si IAR-330 Puma SOCAT.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.