Social 13 Mai 2014 18:15
Radu Mazare sustine ca salvamarii nu vor ramane neplatiti in acest sezon estival, banii urmand sa fie alocati din Fondul de rezerva al Guvernului.

Mazare a declarat, marti, ca a discutat cu ministrul pentru Buget, Liviu Voinea, si a primit asigurari ca salvamarii vor fi platiti din Fondul de rezerva al Guvernului asa cum s-a intamplat si anul trecut.

"Am avut o discutie cu ministrul Voinea acum patru luni cand a facut Legea bugetului, m-a rugat sa ramana asa, urmand ca sa plateasca si anul asta din Fondul de rezerva al Guvernului la fel cum s-a platit si anul trecut", a afirmat Radu Mazare, la intrarea in sediul Politiei Judetene Constanta, unde se prezinta saptamanal, aceasta fiind una din conditiile cercetarii sale sub control judiciar in dosarul in care este acuzat de DNA ca a luat mita de la constructorul cartierului de locuinte "Henri Coanda" din Constanta.

El a mai spus ca nu ar fi legal ca plata salvamarilor sa fie facuta de catre autoritatile locale pentru ca plajele sunt domeniul statului.

"E nefiresc sa platim noi si nici nu cred ca este legal sa platim noi de la autoritatea locala atata vreme cat nu administram noi plajele. Ala e domeniul public al statului, administrat de Apele Romane si nu pot sa platesc eu, sa fac o cheltuiala, pe ceva ce nu administrez. Am discutat cu dumnealui la telefon ieri, a discutat senatorul Moga cu secretarul general al Guvernului si aproape sigur vor plati din Fondul de rezerva al Guvernului", a precizat Radu Mazare, citat de MEDIAFAX.

Vicepresedintele Consiliului Judetean (CJ) Constanta Cristinel Dragomir a declarat, luni, ca deocamdata nu exista fonduri pentru plata salvamarilor dupa ce Guvernul a transmis autoritatilor locale sa gaseasca finantare pentru acest serviciu in acest sezon estival.

"Am cerut si am facut demersuri pentru activitatea de salvamar din judetul Constanta. Deocamdata nu am primit niciun raspuns pozitiv. Am primit un raspuns prin care ni se spune ca trebuie sa asiguram din fonduri proprii, neavand bani...asta e situatia", a declarat Cristinel Dragomir, luni, la finalul sedintei CJ Constanta.

Citeste si:
Reghecampf îi dă replică Anamariei Prodan: „Trăiește în continuare...
Reghecampf îi dă replică...

El a precizat ca, in anii trecuti, pentru activitatea salvamarilor pe intreg litoralul a fost necesara suma de patru milioane de lei pe an.

In acest context, Cristinel Dragomir a afirmat ca nu stie cum s-ar putea rezolva aceasta situatie si nici daca in aceasta vara vor mai fi sau nu salvamari pe litoral.

Serviciul de salvamar este asigurat intre 1 iunie si 15 septembrie. In anii trecuti, plata salvamarilor era facuta din fonduri guvernamentale. Chiar si asa insa banii erau alocati cu intarziere, iar salvamarii au amenintat aproape in fiecare vara ca intra in greva daca nu primesc sumele cuvenite. De regula, situatia lor se rezolva dupa jumatatea sezonului estival.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.