Social 13 Mai 2014 09:31
Un autocar in care se aflau 20 de pasageri si doua tir-uri au fost implicate, in noaptea de luni spre marti, intr-un accident rutier.

Accidentul a avut loc in noaptea de luni spre marti pe tronsonul de autostrada Deva-Orastie. transmite MEDIAFAX.

Martorii spun ca un tir a lovit din spate un alt tir care circula in acelasi sens, apoi a rupt parapetul dintre sensuri si a proiectat pe contrasens cel de-al doilea autotren, in fata unui autocar care se intorcea din Anglia cu 20 de pasageri la bord.

"Pe fondul nerespectarii distantei corespunzatoare in mers soferul unui autotren a acrosat un alt tir care circula in fata sa, dupa care a rupt parapetul de protectie care desparte cele doua sensuri de mers. O parte din parapet a ajuns pe sensul opus, lovind un autocar care circula regulamentar. Din fericire nu s-au inregistrat victime. O singura persoana a fost transportata la spital pentru acordarea de ingrijiri medicale, insa pagubele materiale sunt destul de insemnate”, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Hunedoara, subcomisarul Bogdan Nitu.

Soferul autocarului afirma ca pasagerii au intrat in panica in momentul impactului.

"Mergeam spre Sibiu si la un moment dat am vazut doua bucati din parapetul despartitor desprinzandu-se. Nu stiu exact ce s-a intamplat, sunt inca sub impactul socului. Tir-ul a intrat pe contrasens. Am incercat sa evit pe cat posibil. Am in autocar 19 adulti si un copil. Cursa vine din Anglia, dar noi, soferii, am schimbat la Arad si ne indreptam spre Piatra Neamt. A fost putina panica in autocar. S-au spart bateriile si am ramas fara curent electric. Un pasager a fost ranit la nas si colegul meu are un deget fracturat”, a spus soferul autocarului, Catalin Bucatariu.

In acest caz, politistii au intocmit un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.