Social 12 Mai 2014 15:18
Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a declarat luni, ca la o saptamana de la declansarea controalelor in spitale de catre echipe mixte ale Ministerului Sanatatii si CNAS se poate remarca o mica scadere a internarilor, precizand ca poate unele spitalizari se faceau prea usor.

"Pot spune ca am remacat, dupa o saptamana de control, ca a scazut usor numarul de internari in unele spitale. Sigur, poate ca unele internari erau facute mai usor", a spus ministrul Sanatatii. Banicioiu a precizat ca este primul control de o asemenea amploare care se face in spitalele din Romania si care verifica decontarile dintre spitale si casele de asigurari de sanatate.

"Vorbim de primul control de amploare pentru verificarea decontarilor intre spitale si case. Nu putem vorbi neaparat de raportari false. Este multa birocratie in sistem si personal insuficient", a mai spus ministrul Sanatatii.

Banicioiu a precizat ca aceasta verificare are totodata rolul de a ajuta angajatii din unitatile sanitare sa invete cum sa faca raportarile corect, dupa ce unii manageri s-au plans de birocratia din sistem si de faptul ca niciodata nu li s-a explicat cum trebuie sa completeze respectivele formulare, scrie MEDIAFAX.

"Acum, expertii CNAS si cei din Ministerul Sanatatii pot sa-i invete cum se completeaza respectivele documente. Sigur ca, pentru inceput, vor primi o amenda, dar macar dupa aceea vor sti cum sa lucreze", a mai spus Banicioiu.

Controalele care au inceput in 5 mai si vizeaza 77 de spitale sunt facute de echipe mixte ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Acestea verifica modului in care sunt facute decontarile, daca diagnosticele puse la internare corespund interventiilor realizate. Totodata, informatiile sunt coroborate cu datele prezentate de Scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar Bucuresti si casele de asigurari de sanatate, a spus ministrul Nicolae Banicioiu.

Controalele se vor incheia in 30 mai, iar concluziile vor fi prezentate in prima jumatate a lunii iunie, de catre Directia generala de monitorizare, control si antifrauda din cadrul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, a precizat Banicioiu.

Citeste si:
Demiteri și demisii în cazul azilelor groazei. Directoarea de la...
Demiteri și demisii în cazul...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.