Social 10 Mai 2014 11:45
Separatistii din regiunea Harkov, in estul Ucrainei, au renuntat la organizarea unui referendum pe 11 mai, din cauza divergentelor.

"Referendumul, programat la 11 mai, in Harkov nu va avea loc, deoarece nu am reusit sa gasim o pozitie comuna privind intrebarile propuse pentru aceasta consultare", a anuntat coordonatorul miscarii Sud-Est, Iuri Apuhtin, citat de MEDIAFAX.

El a precizat ca separatistii din Lugansk si Donetk vor consulta populatia cu privire la independenta acestor regiuni, iar insurgentii din Harkov vor doar federalizarea Ucrainei.

"La Harkov este o alta situatie, deoarece cerem transformarea Ucrainei in stat federal cu mai multe regiuni autonome care sa primeasca atributii mai mari in stabilirea politicii externe", a adaugat Apuhin, mentionand ca separatistii de la Harkov nu renunta a ideea de a organiza un referendum mai tarziu.

Astfel, referendumul din 11 mai se va desfasura in cele doua regiuni afectate cel mai mult de revolte separatiste - Donetk si Lugansk, unde traiesc in total 7,3 milioane de locuitori. Populatia totala a Ucrainei este de 45,5 milioane de locuitori.

In cadrul referendumului, alegatorii vor trebui sa raspunda la doua intrebari - "Aprobati independenta Republicii populare Donetk?" si "Aprobati independenta Republicii populare Lugansk?".

Liderii separatisti prorusi din Donetk si Lugansk au respins apelul presedintelui rus, Vladimir Putin, de amanare a referendumurilor proindependenta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.