Social 9 Mai 2014 14:49
Posturile din spitale pentru medici rezidenti vor fi deblocate, incepand din luna iunie, in masura in care unitatile medicale o cer si in limita bugetului.

"Va dau o veste buna. Luna viitoare vom organiza o sesiune extraordinara de rezidentiat unde vor fi 432 de posturi cu locuri alocate pentru medici rezidenti. Fiind organizata la Cluj este destinata si pentru zona Ardealului. De la 1 iunie, o sa vedeti ca o sa inceapa sa se deblocheze posturile in masura in care spitalele o si cer. Se vor face acele angajari «unu la unu» in limita bugetului. Intra contractul-cadru in vigoare", a spus Nicolae Banicioiu, citat de MEDIAFAX.

Fiind prezent la aceeasi conferinta de presa, premierul Victor Ponta a spus ca angajarile "unu la unu" sunt deblocate de anul trecut.

"Angajarile «unu la unu» sunt deblocate de anul trecut. Problema este ca e nevoie si in sanatate si in educatie de posturi din care nu a plecat nimeni. «Unu la unu» inseamna ca pleaca cineva si vine altcineva in schimb. Problema este ca, fiind blocate posturi din 2009, nu are cine sa plece", a precizat Ponta.

Ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, a participat, vineri, la Bistrita, alaturi de premierul Victor Ponta si de vicepremierul Liviu Dragnea, la inaugurarea Sectiilor de Obstetrica si Neonatologie ale Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita reabilitate cu 2,4 milioane de euro, bani alocati de BIRD si BEI.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.