Social 9 Mai 2014 11:54
Politia din Florenta a arestat vineri dimineata un suspect din oras, in varsta de 55 de ani care a marturisit ca a ucis-o pe Cristina Zamfir.

Potrivit publicatiei, Riccardo Viti, in varsta de 55 de ani, prezinta probleme psihice. "S-a terminat, s-a terminat, am facut o prostie", le-a spus el politistilor din Florenta imediat dupa ce o echipa mobila a intrat in locuinta, vineri dimineata, pentru a-l aresta.

Anchetatorii au gasit in locuinta banda adeziva "identica" celei utilizate la comiterea crimei, scrie ziarul, citat de MEDIAFAX.

Autopsia a stabilit ca romanca Andreea Cristina Zamfir, in varsta de 26 de ani, a murit din cauza unei hemoragii interne care a fost provocata de actele de tortura la care a fost supusa.

Politia il suspecteaza pe Viti, care locuieste pe via Locchi, langa spitalul din Careggi, ca este criminalul in serie care a asasinat-o pe prostituata romanca, dependenta de droguri, torturata si crucificata.

Riccardo Viti a fost condus la sediul politiei, unde a marturisit crima. "Fac acest lucru din razbunare", le-ar fi spus el politistilor care-l interogau, potrivit publicatiei.

Politia si Carabinieri au perchezitionat casa in care suspectul locuieste impreuna cu parintii si au gasit banda adeziva "identica" celei care a fost folosita pentru imobilizarea victimei. Partenera acestuia lucreaza la spitalul din Careggi, pecizeaza ziarul.

Potrivit publicatiei, in prezent se efectueaza verificari privind corespondenta cu probe de ADN colectate de catre Carabinieri in cazuri similare in care victimele au supravietuit. Ei ar fi ajuns la identificarea barbatului arestat, pe baza descrierilor furnizate de catre femei pe care acesta le-ar fi violat in ultimii ani.

"Dupa trei zile de cautari, am capturat bestia", a declarat chestorul Micillo pentru Corriere Fiorentino, adaugand ca barbatul arestat este "cu siguranta vinovat de uciderea Andreei Cristina Zamfir". "Acum incercam sa facem legatura cu alte violuri", a spus oficialul, multumind politiei si carabinierilor.

Citeste si:
Mama suspectului acuzat de asasinarea jurnalistei Viktoria Marinova...
Mama suspectului acuzat de...

Furgonul alb, despre care vorbesc toate prostituatele in declaratii - este un Fiat Doblò, proprietatea tatalui suspectului.

Dupa uciderea romancei, politia a audiat o serie de prostituate. Ele nu au denuntat violente, dar aproape toate afirma ca un client le-a cerut sa ii ofere un "joc erotic" asemanator celui care a condus la moartea romancei, la Ugnano. De asemenea, ele isi amintesc in mod clar furgonul, un element-cheie in cadrul anchetei, care a devenit apoi o pista catre arestarea presupusului asasin, mai scrie Corriere Fiorentino.

Romanca in varsta de 26 de ani torturata si ucisa in orasul italian Florenta va fi inmormantata in sudul Italiei, dupa cum a cerut familia acesteia, care beneficiaza de asistenta ambasadei Romaniei, potrivit agentiei ANSA.

Autoritatile italiene au stabilit ca romanca poate fi inmormantata in regiunea Campania, unde locuiesc mama si sora victimei, precizeaza agentia ANSA.
Mama romancei a luat legatura cu autoritatile din Florenta si urmeaza sa preia sicriul cu corpul neinsufletit al romancei.

Citeste si:
Țările care au cea mai bună mâncare în 2022. Pe ce loc se...
Țările care au cea mai bună...

Cadavrul Andreei Cristina Zamfir (26 de ani, originara din Hunedoara) a fost gasit "crucificat", luni dimineata, la periferia orasului Florenta, victima prezentand urme de tortura. Ipoteza analizata de anchetatori este cea a unui criminal in serie, a unui maniac. Potrivit ziarului La Repubblica, Andrea Cristina Zamfir se prostitua in zona orasului Florenta fara a fi "protejata" de vreo grupare de proxenetism. Din aceasta cauza, anchetatorilor le este greu sa stabileasca locul in care romanca a fost abordata de clientul care a omorat-o.

In trecut, romanca ar fi avut probleme cu drogurile, dar nu a fost condamnata niciodata pentru infractiuni de acest tip. Romanca a fost cercetata la un moment dat pentru delicte referitoare la imigratie.

Investigatorii italieni au stabilit ca ucigasul in serie caruia i-a cazut victima Andreea Cristina Zamfir are inclinatii sado-maso si disfunctii sexuale, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Citeste si:
Turiști plătiți ca să viziteze o regiune din Italia. Cât este...
Turiști plătiți ca să...

Dupa ce declaratia unei femei care a scapat cu viata, anul trecut, a fost coroborata cu raportul expertilor, s-a ajuns la concluzia ca ucigasul este un italian cu tenul deschis si chelie, care are varsta de aproximativ 50-60 de ani. Surse citate de agentia Adnkronos au declarat ca romanca ucisa se prostitua la periferia orasului Florenta, unde locuia de cinci ani. Ea s-a nascut la Hunedoara si, inainte de a pleca in Italia, a locuit in Drobeta-Turnu Severin.

Autopsia a stabilit ca Andreea Zamfir a murit din cauza unei hemoragii interne care a fost provocata de actele de tortura la care a fost supusa.

Autoritatile italiene au interogat doi suspecti in cazul crimei, cei doi fiind implicati in cazuri similare petrecute in urma cu cativa ani. A fost dat in cautare un vehicul autoutilitar de culoare alba care ar fi fost vazut in momentul crimei.

Citeste si:
MAE, atenţionare de călătorie în Italia din cauza unei greve
MAE, atenţionare de călătorie...

"Nu vreau sa jignesc animalele cu aceasta comparatie, dar autorul acestei crime este o bestie", a declarat Raffaele Micillo, chestorul-sef din Florenta.

Andreea Zamfir va fi inmormantata in sudul Italiei, dupa cum a cerut familia acesteia, care beneficiaza de asistenta ambasadei Romaniei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.