Social 7 Mai 2014 09:46
Guvernul va restrange numarul scutirilor de la plata impozitelor locale prevazute in lege si va lasa autoritatile locale sa decida cine poate sa mai fie scutit de la aceasta plata ori sa contribuie cu o suma mai mica, masura prin care sunt insa deja anticipate venituri suplimentare.

Operatiunea a fost anuntata de Guvern la Bruxelles, prin programul de convergenta pentru perioada 2014-2017 si transmis Comisiei Europene, si este prezentata cu argumentul "cresterii autonomiei locale".

"Pentru cresterea autonomiei locale - restrangerea numarului scutirilor prevazute in lege, acest atribut revenind autoritatilor locale, care vor avea competenta de a decide reducerea sau scutirea de la plata impozitelor locale pentru anumite categorii de contribuabili", se arata in document, citat de MEDIAFAX.

Masura a fost inclusa la capitolul privind elementele consolidarii politicii fiscal-bugetare fixate de Guvern pe termen mediu, "pe partea de venituri".

In prezent, impozitul pe cladiri, pe teren si pe mijloacele de transport nu este perceput in cazul unor categorii de persoane, precum veteranii si vaduvele de razboi, persoanele cu handicap grav sau accentuat si persoanele incadrate in gradul I de invaliditate, persoanele persecutate politic de regimul comunist, luptatori la Revolutia din 1989.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.