Social 6 Mai 2014 12:01
Apa minerala comercializata de Lidl care a fost retrasa de pe piata motivul fiind etichetarea gresita, responsabil pentru acest proces fiind producatorul.

"Motivul pentru retragerea apei a fost etichetarea gresita privind descrierea sursei de imbuteliere a apei. Putem confirma prin intermediul buletinelor de analiza puse la dispozitie de producator, ca apa minerala Saguaro de 2L nu prezinta probleme de calitate. Responsabil pentru informatiile continute de eticheta si procesul efectiv de etichetare este producatorul. Acesta din urma a declarat ca va remedia in cel mai scurt timp cu reprezentantii ANPC neconcordantele informatiilor continute de eticheta", au declarat reprezentantii Lidl.

Retailerul arata ca apa minerala Saguaro este furnizata de unul dintre primii trei productori de apa minerala din Romania.

"Dupa remedierea neconcordantelor privind etichetarea, apa minerala Saguaro de 2L de la respectivul producator se va regasi spre vanzare in toate magazinele Lidl din tara", mai spun reprezentantii Lidl.

Aproape 150.000 de litri de apa minerala au fost retrasi de pe piata dupa controale ANPC la care inspectorii au constatat ca un lant de magazine comercializeaza apa minerala imbuteliata dintr-un izvor care nu se afla pe lista Autoritatii Nationale pentru Resurse Minerale.

Presedintele Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), Marius Dunca, a anuntat luni, intr-o conferinta de presa, ca in urma unei sesizari venite din partea "unui consumator", inspectorii au descoperit ca un lant de magazine avea la vanzare apa minerala provenita din izvorul F4 Rosu, care nu se afla pe lista apelor minerale destinate comercializarii.

In urma controalelor, reprezentantii ANPC au dispus retragerea de la vanzare a 101.160 de litri, dupa care reprezentantii retelei de magazine au scos de pe rafturi, din proprie initiativa, alti 45.000 de litri de apa minerala.

Citeste si:
DSU, împreună cu Lidl România și Fundația pentru SMURD au instalat...
DSU, împreună cu Lidl România...

Conform ANPC, nu exista indicii potrivit carora apa respectiva ar fi improprie pentru consumul uman.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.