Social 5 Mai 2014 16:37
Doua femei au fost trimise in judecata, luni, de procurorii DNA Cluj, dupa ce au inselat statul roman cu aproape 800.000 de euro.

Potrivit rechizitoriului anchetatorilor, Floarea Stela Danciu, inculpata in dosar, in perioada martie 2006 - februarie 2009, a indus in eroare Comisia locala pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor Repedea din judetul Maramures, Comisia judeteana pentru stabilirea dreptului de proprietate privata asupra terenurilor Maramures si instanta de judecata de la Judecatoria Viseu de Sus.

Scopul acesteia a fost de a obtine o suprafata de 705,672 de hectare de teren cu vegetatie forestiera situata in localitatea Repedea, a carei valoare de piata a fost stabilita la peste 3,7 milioane de euro. In final, in baza unei sentinte civile emise de Judecatoria Viseu de Sus, in aprilie 2009, inculpata a obtinut reconstituirea dreptului de proprietate numai pentru suprafata de 176,418 de hectare de padure, aflata in proprietatea statului, a carei valoare este de 775.149 de euro.

"Pentru a obtine reconstituirea dreptului de proprietate, inculpata Danciu Floarea Stela a profitat de o asemanare de nume intre titularul real al dreptului de proprietate consemnat in cartea funciara si cel al bunicii sale", arata DNA, citat de MEDIAFAX.

Pe de alta parte, femeia s-a folosit de o foto-copie a extrasului de carte funciara, de o declaratie autentificata la un birou notarial si de un inscris olograf, aceste acte atestand, imprejurari nereale referitoare la ascendentii inculpatei.

"La 20 februarie 2009, inculpata Danciu Floarea Stela a dat o declaratie in fata notarului public, autentificata, prin care a facut afirmatii nereale cu privire la faptul ca proprietarul inscris in cartea funciara 3039 Poienile de Sub Munte este bunica sa si ca fratii bunicii sale, inscrisi in aceeasi carte funciara ca proprietari, au decedat "in refugiu" (neexistand acte de stare civila prin care sa se faca dovada "arhivele fiind distruse")", arata anchetatorii

Citeste si:
Vedete care au fost arestate la domiciliu
Vedete care au fost arestate...

De asemenea, Floarea Danciu a declarat ca bunica sa este singura mostenitoare a celor doi frati. Aceasta declaratie a ajutat-o sa obtina pe nedrept reconstituirea dreptului de proprietate pentru suprafata de 176,418 ha teren cu vegetatie forestiera.

Pe de alta parte, cea de-a doua persoana trimisa in judecata, Lavinia Georgeana Pop, in calitate de registrator la Oficiul de Cadastru si Publicitate Imobiliara din Viseu de Sus, pe baza unei cereri falsificate, pe numele altei persoane, a emis un extras de carte funciara, in care a consemnat in mod nereal suprafata de 705,672 de hectare. Ea a facut acest lucru desi in cartea funciara era inscrisa numai suprafata de 66,927 de hectare.

Lavinia Georgeana Pop a facut mentiuni incomplete pe documentul in cauza la rubrica "inscrieri privitoare la proprietate", neconsemnand datele inscrise in cartea funciara referitoare la starea civila a proprietarilor, respectiv numele sotilor acestora.

Citeste si:
[VIDEO] Padure retrocedata dupa 26 de ani
VIDEO  Padure retrocedata...

"Scopul acestor demersuri a fost acela ca utilizatorul extrasului de carte funciara, inculpata Danciu Floarea Stela, sa poata face dovada filiatiei dupa proprietarul legal, extrasul de carte funciara stand la baza solicitarii, de catre Danciu Floarea Stela, a reconstituirii dreptului de proprietate pentru suprafata de teren cu vegetatie forestiera de 705,672 ha si la obtinerea reconstituirii dreptului de proprietate pentru suprafata de 176,418 ha teren cu vegetatie forestiera, aflata in proprietatea statului", precizeaza DNA.

Regia Nationala a Padurilor Romsilva - Directia Silvica Maramures s-a constituit parte civila in dosar cu aproximativ 17 milioane de lei.

Dosarul urmeaza sa fie solutionat de judecatorii de la Tribunalul Maramures.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.