Social 5 Mai 2014 11:45
Mai mult de 1.600 de marinari militari participa la exercitiul "Vectorul 2014", care se desfasoara in perioada 5-9 mai, in apele teritoriale ale Romaniei si in apele internationale ale Marii Negre.

Exercitiul "Vectorul" se desfasoara in fiecare an, pentru antrenarea tuturor structurilor din Fortele Navale in vederea indeplinirii in bune conditii a misiunilor incredintate, informeaza MEDIAFAX.

Exercitiul a fost planificat cu un an inainte de executie si este inclus in planul cu principalele activitati al Statului Major al Fortelor Navale, potrivit MApN.

Saptamana trecuta, MApN a informat ca un detasament de instructie din cadrul Fortelor Terestre va participa, in perioada 12 mai - 30 iunie, in Germania, la exercitiul "ROT 14-4 Combined Resolve II" desfasurat in comun cu Fortele Terestre americane dislocate in Europa (USAREUR).

De asemenea, fortele aeriene americane si romane au participat, in perioada 10-17 aprilie, la exercitiul "Dacian Viper 2014" cu avioane F-16 la Campia Turzii.

In luna martie, distrugatorul american USS Truxtun a efectuat manevre militare in Marea Neagra, impreuna cu nave din Romania si Bulgaria.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.