Social 4 Mai 2014 16:15
Codul galben va fi ridicat luni dimineata, dar in Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova va continua sa ploua pana luni seara si acestea vor ramane sub o informare, a anuntat directorul ANM, Ion Sandu, precizand ca in aceste judete sunt posibile alunecari de teren.

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a spus duminica, in videoconferinta cu prefectii care are loc la Ministerul Afacerilor Interne, ca in judetele Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita si Prahova, chiar daca intensitatea precipitatiilor va scadea, va continua sa ploua, in conditiile in care in aceste zone s-a acumulat deja foarte multa apa.

Sandu a atentionat ca in aceste judete este posibil sa se produca alunecari de teren.

Directorul ANM a precizat ca atentionarea cod galben emisa pentru 22 de judete expira luni dimineata.

"Daca pentru marea majoritate a judetelor aflate in cod galben meteorologic, cu probabilitate de peste 90 la suta maine vor iesi de sub codul galben, in judetele enumerate este posibil, chiar daca nu vor fi sub cod galben, sa ramana sub o informare ca va continua sa ploua pana maine seara. Abia de maine seara trece acest anticiclon, paraseste tara si avem o pauza de trei - patru zile", a precizat Ion Sandu.

El a adaugat ca in restul teritoriului care nu este cuprins in atentionarea cod galben vor fi emise, luni, probabil, atentionari imediate, dar in aceste zone nu va ploua continuu.

Judetele Mehedinti, Gorj, Caras-Severin, Dolj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Buzau, Sibiu, Hunedoara, Timis, Alba si, partial, Arad, Bihor, Cluj, Salaj, Maramures, Bistrita-Nasaud, Suceava, Brasov si Vrancea sunt, pana luni la ora 09.00, sub avertizare cod galben de ploi si vijelii.

Atentionarea cod portocaliu emisa pentru judetele Mehedinti, Gorj si Caras-Severin a fost ridicata duminica, la ora 11.00, acestea ramanand sub cod galben pana luni.

In judetele avertizate cu cod galben sunt anuntate averse ce vor avea caracter torential, frecvente descarcari electrice, intensificari de scurta durata ale vantului si izolat caderi de grindina, indeosebi in sud-vestul tarii si in zonele de deal si de munte.

Citeste si:
TOP 19 Reclame tari de la Superbowl 2012
TOP 19 Reclame tari de la...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.