Social 3 Mai 2014 10:02
Traian Basescu a castigat vineri, la Tribunalul Bucuresti, procesul in care Dan Voiculescu l-a dat in judecata pentru declaratia facuta de seful statului in iulie 2012, in plenul Parlamentului, potrivit careia Voiculescu ar fi afirmat ca trebuie controlata justitia.

Tribunalul Bucuresti a admis astfel apelul formulat de presedintele Traian Basescu impotriva deciziei din 27 martie 2013, prin care Judecatoria Sectorului 5 a constatat ca afirmatia sefului statului privind controlarea Justitiei nu poate fi catalogata ca fiind "de interes general, public, politic", insa a stabilit fapta acestuia ca avand caracter ilicit.

Totodata, Tribunalul Bucuresti a respins ca neintemeiata cererea de constatare formulata in acest sens de catre Dan Voiculescu.

Instanta a mentinut celelalte dispozitii ale sentintei Judecatoriei Sectorului 5, respectiv respingerea cererilor privind retractarea in mod public a celor spuse atunci de Traian Basescu si publicarea hotararii definitive pronuntate in cauza.

Decizia de vineri a Tribunalului Bucuresti nu este definitiva, putand fi atacata cu recurs.

In 5 iulie 2012, presedintele Traian Basescu a declarat, in plenul Parlamentului, ca "unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu" a afimat ca trebuie controlata justitia, seful statului precizand ca Parlamentul nu va putea intoarce institutiile la modul de supunere din 2000-2004.

"Am vazut si afirmatiile facute de unul din liderii spirituali ai liderilor USL, domnul Voiculescu, ca trebuie sa controlam Justitia. Dragii mei concetateni, aceasta vreme a trecut!", a spus atunci Basescu.

Presedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a anuntat in aceeasi zi ca il da in judecata pe Basescu pentru afirmatii defaimatoare, precizand ca nu ii va solicita acestuia daune materiale, ci doar sa admita faptul ca a mintit.

Dosarul in care Voiculescu l-a dat in judecata pe seful statului a fost inregistrat la Judecatoria Sectorului 5 in 10 iulie 2012. Instanta s-a pronuntat in aceasta cauza la 27 martie 2013, admitand in parte actiunea si constatand caracterul ilicit al faptei. Decizia a fost atacata cu apel la Tribunalul Bucuresti.

Citeste si:
Pas important în dosarul Visa Waiver, prin care românii ar putea să...
Pas important în dosarul Visa...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.