Social 2 Mai 2014 17:13
Un lot de tablete de ciocolata cu nuca de cocos a fost retras de lantul de magazine Lidl, dupa ce, in urma unei analize de autocontrol facute de magazin, una din probele prelevate din acest lot a iesit pozitiva pentru salmonella, fara a exista insa reclamatii de la cumparatori.

Mai multe afise de informare a clientilor au fost lipite in zona casele de marcat ale unor magazine Lidl din Cluj-Napoca in care acestia sunt anuntati ca pot returna tableta cu fulgi de cocos asupra careia exista suspiciuni de infestare cu salmonella "chiar fara a face dovada bonului de casa", primind contravaloarea produsului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"Lidl a decis sa retraga in mod preventiv produsul. Pana in momentul de fata nu s-au inregistrat reclamatii referitoare la acest produs. Niciun alt produs comercializat de Lidl nu este afectat de aceasta rechemare", se arata in informare.

Suspiciunea de contaminare cu salmonella a produsului a aparut dupa ce, in cadrul analizelor de autocontrol efectuate de magazin, au fost analizate doua probe, la un laborator din Germania, dintre care una a iesit pozitiva pentru aceasta bacterie. Drept urmare, Lidl a retras toate produsele din acel lot si a facut si rechemarea in randul populatiei.

Pe de alta parte, in randul cumparatorilor acestor tablete de ciocolata nu au existat reclamatii.

O alerta privind o posibila contaminare cu salmonella a unor tablete de ciocolata de origine poloneza, comercializate intr-un lant de magazine din tara, a fost data de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) in 25 aprilie, a declarat pentru MEDIAFAX directorul Directiei Audit din ANSVSA, Monica Neagu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.