Sindicalistii de la metrou, care reclama ca nu se respecta contractul colectiv de munca si ca Metrorex ar fi modificat organigrama, desfiintand doua departamente importante, ameninta cu actiuni de pichetare a Ministerului Transportului si mars de protest.

Presedintele Uniunii Sindicatelor Libere Metrou (USLM), Ion Radoi, a declarat miercuri, intr-o conferinta de presa, ca sindicalistii de la metrou iau in calcul declansarea unor proteste de strada, care ar putea incepe cu pichetarea Ministerului Transporturilor.

Liderul sindical a declarat ca deocamdata nu se pune problema unei greve la metrou, intrucat, potrivit legii, aceasta nu poate fi declansata atata timp cat exista un contract colectiv de munca in desfasurare. In schimb, a adaugat Radoi, avocatii vor analiza daca o eventuala greva ar putea fi declansata in contextul nerespectarii contractului aflat in vigoare.

Zilele cand ar urma sa aiba loc pichetarile si marsul de protest vor fi anuntate dupa obtinerea autorizatiilor de la Primaria Municipiului Bucuresti.

Potrivit lui Radoi, angajatii de la metrou sunt nemultumiti ca nu au beneficiat de nicio majorare salariala, desi in Contractul Colectiv de Munca, incheiat in noiembrie 2013, este prevazuta modificarea grilei de salarizare cu indicele de crestere a preturilor incepand cu 1 ianuarie 2014.

O alta nemultumire a sindicalistilor este legata de inaintarea unui proiect de hotarare de guvern care prevede transferarea Metrorex la Primaria Capitalei, in conditiile in care autoritatea locala, sustin ei, nu ar avea fonduri pentru preluare.

Ion Radoi sustine ca acest transfer al Metrorex ar avea in spate "interese pentru controlul investitiilor si pentru alte proiecte".

O alta nemultumire se refera la faptul ca organigrama Metrorex a fost modificata, desfiintandu-se Departamentul pentru siguranta circulatiei si Departamentul tehnic si de IT, in locul lor fiind infiintat Departamentul Juridic. Prin noua organigrama ar urma sa fie desfiintat si Clubul Sportiv Muncitoresc al Metrorex, singurul de acest tip care mai exista in tara, a mai spus Radoi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.