Bilantul retinerilor in urma audierilor de vineri din dosarul operatiilor estetice este de zece persoane - noua medici, intre care managerul Spitalului de Arsi din Capitala, Vitalie Stan, si o angajata a unei clinici private.

Ceilalti medici retinuti sunt seful Sectiei de Chirurgie Plastica a spitalului, Nicolae Antohi, Aurelia Isac, Florica Gusa, Carmen-Elena Boiangiu, Ioan Costica Ghita Plujdescu, Florin Parasca, Ivan Vatamanescu si Elena Cristina Isac.

Procurorii au incheiat audierile de vineri, iar toti cei zece retinuti vor fi prezentati, sambata, Tribunalului Capitalei, cu propunerea de arestare preventiva, informeaza MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, medicii vizati in dosarul operatiilor estetice pretindeau mita sume cuprinse intre 450 si 3.400 de euro, in functie de tipul interventiei, banii fiind impartiti intre membrii echipei operatorii, iar in cazul in care raportarilor acestora erau validate, CASMB deconta aproape 5.000 de lei pe operatie.

Procurorii de la Parchetul de pe langa Tribunalui Bucuresti (PTB) spun ca pacientii care doreau efectuarea unor operatii estetice contactau suspectii, medici angajati ai Spitalului Clinic de Urgenta de Chirurgie Plastica, Reconstructiva si Arsuri, in baza unor anunturi postate pe internet sau la recomandarea altor pacienti care au efectuat operatii similare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.