Afla cum va fi starea vremii la inceputul saptamanii.

  • Luni
Vremea va continua sa se incalzeasca, astfel incat valorile termice se vor situa usor peste mediile climatologice specifice acestei date, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie.

Ziua cerul va fi temporar noros si se vor semnala ploi slabe de scurta durata pe spatii restranse in jumatatea de nord a tarii si izolat in rest. Seara si noaptea, nebulozitatea se va accentua, iar gradul de instabilitate va fi in crestere in regiunile vestice, nordice si centrale, unde se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari ale vantului. La munte precipitatiile se vor transforma treptat in lapovita si ninsoare. Cantitatile de apa vor depasi izolat 15 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 12 grade in estul Transilvaniei si 22 de grade in sudul Olteniei si al Munteniei, iar cele minime se vor incadra intre 1 si 9 grade.

In Capitala

Vremea va fi predominant frumoasa si va continua sa se incalzeasca. Cerul va fi variabil, cu unele innorari spre sfarsitul intervalului. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 19 ... 20 de grade, iar cea minima de 5...7 grade.

  • Marti
Vremea va fi in general instabila si se va raci. Valorile termice diurne vor scadea in medie cu 5...7 grade fata de intervalul anterior, astfel incat se vor situa sub mediile caracteristice perioadei in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi temporar noros in vestul si nord-vestul teritoriului, unde indeosebi dupa-amiaza, pe arii relativ restranse, se vor semnala ploi de scurta durata. In restul tarii innorarile vor fi temporar accentuate, iar ploile se vor semnala local ziua, dar in extindere seara si noaptea. Vor fi mai ales averse, trecator insotite de descarcari electrice.
Citeste si:
Prognoza meteo ANM pentru weekendul 7 - 8 ianuarie. În nordul...
Prognoza meteo ANM pentru...

La munte, indeosebi in zona Carpatilor Orientali si Meridionali, precipitatiile vor fi predominant sub forma de ninsoare si se va depune strat nou de zapada. Cantitatile de apa vor fi local mai insemnate. Vantul va prezenta intensificari indeosebi in sud si sud-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 8...9 grade in estul Transilvaniei si in nordul Moldovei si 18...19 grade in sud-estul Munteniei si in partea continentala a Dobrogei, iar cele minime se vor incadra intre 0 si 9 grade, cu cele mai ridicate valori in delta si pe litoral. Spre dimineata vor fi conditii de bruma in nord-vest.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.