Numarul politistilor care se vor afla in strada in duminica Floriilor va fi suplimentat cu 10.000 de oameni, majoritatea fiind din structurile de ordine publica si politie rutiera, informeaza Politia Romana.

"Aproape 10.000 de politisti se vor afla in strada, suplimentar fata de dispozitivul curent, de Florii, pentru asigurarea unui climat de ordine si siguranta publica si prevenirea producerii oricaror evenimente negative", se arata intr-un comunicat remis, vineri, MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, in ziua de de Florii vor fi mobilizati 6.466 de politisti de la ordine publica, 1.498 de la politia rutiera, 497 de la transporturi, 691 de investigatii criminale, 88 de la arme, dar si 710 politisti de la alte structuri si rezerve de interventie. Toti se vor afla in strada, in echipe mixte de ordine si siguranta publica, precum si in apropierea bisericilor si a zonelor in care vor avea loc procesiuni religioase.

In acelasi timp, politistii rutieri vor organiza actiuni pentru prevenitea unor accidente grave, generate in special de excesul de viteza, iar politistii de la transporturi vor patrula in 284 de trenuri de calatori si in 289 de statii si triaje de cale ferata. Totodata, 33 de trenuri de marfa vor fi insotite de catre politisti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.