Autoritatile spaniole au prins o retea e trafic de persoane care exploata imigranti romani cu dizabilitati, promitandu-le locuri de munca in Spania si obligandu-i sa munceasca si sa se prostitueze pe strazile din Alicante si Benidorm.

Trei barbati si o femeie au fost arestati dupa ce una dintre victimele gruparii a povestit politiei spaniole despre cosmarul prin care trecea, relateaza TheLocal.es, citat de MEDIAFAX.

Imigranta cu dizabilitati a fost obligata sa se prostitueze, iar membrii gruparii i-au luat actele de identitate, afirma Huffington Post in editia spaniola de joi.

"Ei au capturat familii intregi si le-au convins ca vor avea locuri de munca in agricultura bine platite in Spania", a declarat Jose Nieto, inspector sef al unitatii spaniole care se ocupa de trafic de persoane si documente false (UCRIF).

"Fiecare persoana era taxata cu o suma cuprinsa intre 300 si 500 de euro pentru documente. Ei ii urcau intr-un autocar si ii duceau la Barcelona, Madrid si Coasta Mediteraneana".

Odata ajunsi, ei isi dadeau seama ca au fost pacaliti si ca si-au pierdut toti banii, deseori fiind nevoiti sa doarma pe strazi.

Atunci aparea un "bun samaritean", care le oferea mancare si adapost in schimbul unui serviciu: cersitul sau prostitutia.

"Fiecare cersetor trebuia sa obtina intre 80 si 100 de euro pe zi sau sa plateasca sub forma de telefoane mobile, genti, portofele, ochelari de soare sau computere pe care de cele mai multe ori le furau de la baruri sau terase", adauga Nieto.

Alte patru persoane au fost eliberate in aceasta operatiune, dar sute de alti imigranti cu dizabilitati inca sunt exploatati pe strazile oraselor spaniole.

Chiar si asa, 90 de membri ai gruparii de trafic de persoane au fost arestati in Spania in ultimii trei ani.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.