Afla cum a intrat data de 10 aprilie in istorie.




  • 1912: Vasul Titanic a plecat in primul si singurul voiaj dintre Southampton, Anglia si New York, SUA.

  • 1944: A fost produsa pentru prima data chinina sintetica, de catre dr. Robert Burns Woodward si dr. William von Eggers Doering.

  • 1958: Se desfiinteaza Uniunea Femeilor Democrate din Romania, in locul ei constituindu-se Consiliul National al Femeilor, cu misiunea de a conduce miscarea de femei, fara contururi organizatorice riguroase.

  • 1993: Realizarea primei transmisii, printr-un radio-amator, a echipajului unei navete americane cu cel al altei navete spatiale. Un astronaut american al statiei Discovery a schimbat cateva cuvinte cu un cosmonaut aflat la bordul statiei orbitale ruse Mir.

  • 2010: Accidentul aviatic de la Smolensk din 2010: Presedintele Poloniei, sotia acestuia, guvernatorul Bancii Nationale Poloneze, oficiali si oameni de marca polonezi au decedat in urma unui accident aviatic produs in apropiere de aeroportul din Smolensk, Rusia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.