Social 9 Aprilie 2014 15:10
Ministrul Sanatatii Nicolae Baniciou a hotarat, miercuri, eliberarea din functia a managerului interimar de la Spitalul "Sf. Ioan" din Capitala, Robert Lazar, declarandu-se nemultumit de neregulile din spital, printre care existenta unui bufet langa unitatea primiri urgente.

"Am fost la Spitalul Sf. Ioan in urma cu trei saptamani si l-am rugat pe manager sa desfiinteze bufetul de langa UPU. I-am promis ca voi reveni, cu toatea acestea nu a luat niciun fel de masura. Am constatat disfunctionalitati la UPU, dar si in alte sectii, de aceea am hotarat schimbarea acestuia (directorului interimar Robert Lazar, n.r.)", a spus Banicioiu, potrivit MEDIAFAX.

Potrivit ministrului, nu este nevoie de bani multi sa faci curatenie intr-un spital.

"Managerul trebuie sa ajute la dezvoltarea unitatii sanitare pentru ca eu, ca ministru, nu pot sa merg sa fac curatenie intr-un spital. Nu pot crede ca lipsa curateniei este o problema de ordin financiar. Mai mult chiar, am vazut ca spitalul a primit sume importante de bani", a mai spus Banicioiu.

La randul lui secretarul de stat Raed Arafat a spus ca, impreuna cu ministrul, a hotarat reorganizarea UPU de la Spitalul "Sf. Ioan", dar si dezvoltarea altor astfel de unitati din mai multe spitale bucurestene, dupa modelul celor de la Spitalul de Urgenta Floreasca si Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

"In prezent in Capitala functioneaza doua unitati de primiri urgente la standarde europene si ma refer la acelea de la Spitalul de Urgenta Floreasca si de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. De asemenea si Unitatea de Primiri Urgente de la Spitalul Elias este ok", a spus Raed Arafat.

El a precizat ca trebuie adusa la standarde similare UPU de la Spitalul de Urgenta Bagdasar-Arseni, trebuie reorganizata UPU de la Sf. Ioan si extinsa aceea de la Spitalul "Sf. Pantelimon".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.