Social 8 Aprilie 2014 19:02
Academicianul Ionel Valentin Vlad, inginer electronist si doctor inginer, a fost ales presedinte al Academiei Romane, marti, in Adunarea Generala a forului cultural si stiintific la care au participat membrii titulari, corespondenti si cei de onoare din tara.

Ionel Valentin Vlad a fost ales presedinte al Academiei Romane in al doilea tur de scrutin, la care au participat 126 de membri ai forului. Acesta a fost ales cu 65 de voturi, in timp ce contracandidatul lui, matematicianul Viorel Barbu, a avut 60 de voturi, iar un vot a fost anulat.

La primul tur de scrutin pentru alegerea presedintelui Academiei Romane au participat 140 de membri, au declarat pentru jurnalisti reprezentantii Academiei.

La alegerile pentru functia de presedinte al Academiei Romane a mai candidat medicul Victor Voicu. Votul a avut loc cu usile inchise.

Ionel Valentin Vlad il inlocuieste la sefia inaltului for cultural si stiintific pe academicianul Ionel Haiduc, care a preluat presedintia institutiei in anul 2006 si a fost reales presedinte al Academiei Romane, pentru un nou mandat, in 2010.

Academicianul Ionel Valentin Vlad, inginer electronist si doctor inginer, s-a nascut pe 22 septembrie 1943 si este membru titular al Academiei Romane din anul 2009. In prezent, Ionel Valentin Vlad este si vicepresedinte al Academiei Romane. El este cercetator stiintific I la Institul National de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Laserilor, Plasmei si Radiatiei, dar si profesor asociat la Facultatea de Fizica a Universitatii din Bucuresti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.