Social 7 Aprilie 2014 15:28
Marele premiu al Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva a fost obtinut de o companie elvetiana pentru OnAirCamera, tehnologie creata de o echipa de cercetatori romani in cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativa Interdisciplinara (CEECAI).

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, marele premiu al Salonului International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva a fost obtinut de compania elvetiana IREWIND S.A., pentru OnAirCamera, tehnologie creata de o echipa de cercetatori romani in cadrul Centrului Est-European pentru Cercetare Aplicativa Interdisciplinara (CEECAI), condus de Mircea Tudor, el insusi laureat cu marele premiu la Geneva in 2009 si 2013.

Sistemul, achizitionat de compania elvetiana inclusiv cu patentul aferent, se adreseaza detinatorilor de telefoane de tip smart si consta intr-un sistem de camere video capabile sa urmareasca miscarile
utilizatorului in diverse contexte, sa le recunoasca si sa le monteze rapid sub forma unui film personalizat, transmis instantaneu abonatului.

Pe langa aceasta realizare, cercetatorii si inventatorii romani au fost distinsi cu 17 premii speciale, 18 medalii de aur, opt medalii de argint si patru medalii de bronz.

Practic, toate cele 30 de inventii prezente la Geneva, 24 sub auspiciile Ministerului Educatiei Nationale (MEN), in cadrul unui stand national cu o suprafata de 32 mp, si sase inscrise in regim independent, au fost premiate.

Cu o suprafata de expunere de 8.500 mp, 726 de inventii din 45 de tari si peste 60.000 de vizitatori, Salonul International al Inventiilor, Tehnicilor si Produselor Noi de la Geneva este locul de intalnire al celei mai mari piete mondiale din domeniul inventicii si cel mai prestigios eveniment international din domeniu.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.