Social 7 Aprilie 2014 12:18
Tanara ranita in incendiul dintr-un restaurant din Constanta se simte mai bine, iar marti cel mai probabil va fi supusa unei interventii chirurgicala.

"Inca expectoreaza cenusa, dar speram ca evolutia sa fie buna", a precizat purtatorul de cuvant al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastica, Reparatorie si Arsuri din Capitala, Adrian Stanculea, citat de MEDIAFAX.

El a mai spus ca tanara, in varsta de 19 ani, nu are probleme din cauza arsurilor de pe suprafata corpului, insa intoxicatia cu fum si arsurile de la nivelul cailor respiratorii pot duce la complicatii.

De asemenea, medicii spun ca s-a imbunatatit si starea barbatului care s-a intoxicat cu fum in urma incendiului si care a fost internat la Spitalul Judetean Constanta.

Potrivit reprezentantilor Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Constanta, Adrian Roman, in varsta de 40 de ani, este intr-o stare mai buna si ar putea fi externat in zilele urmatoare.

"Starea lui de sanatate se imbunatatise inca de ieri (duminica - n.r.), astfel ca a putut fi mutat de la Terapie Intensiva, pe sectia medicala. In functie de cum va evolua in continuare starea sa, este posibil ca pacientul sa fie externat chiar si in cursul zilei de marti", a declarat, luni, managerul spitalului, Catalin Grasa.

Adrian Roman spune ca in momentul in care a izbucnit incendiul se afla in clubul de la etaj, unde urmarea un concert rock. El a povestit ca a ramas blocat in interior pret de cateva minute, pentru ca nu mai gasea iesirea din cauza fumului. In cele din urma, el a fost ajutat de un prieten, care l-a scos afara.

Incendiul a izbucnit sambata, in jurul orei 22.40, flacarile extinzandu-se cu rapiditate de la restaurantul cu specific libanez, la un cazinou si la un pub, aflate in aceeasi cladire, din centrul municipiului Cosntanta. In imobilul respectiv, care are doua etaje, se aflau, la momentul izbucnirii flacarilor, cateva zeci de persoane.

In urma incendiului, trei tinere in varsta de 22 de ani, 23 de ani si 24 de ani au murit, iar fata de 19 ani a fost ranita grav si transportata cu o aeronava la Spitalul de Arsi din Bucuresti.

Una dintre tinerele decedate este cantareata localului, Ioana Nicoleta Cengher, care avea 22 de ani si era din Costinesti. Ea absolvise Scoala Populara de Arta, iar acum era studenta la Drept. Tanara obtinuse multe premii si distinctii la concursurile muzicale din tara si participase la numeroase festivaluri.

Citeste si:
Importanța și etapele procesului de curățare a sistemului de...
Importanța și etapele...

Celelalte doua tinere care au murit in tragedia de la Constanta erau dansatoare. Nicoleta Vasiliteanu avea 23 de ani si era din Constanta, iar Mihaela Tuca avea 24 de ani si era din Mangalia.

Trupurile celor trei tinere au fost duse la Morga Cimitirului central din Constanta, pentru necropsie, rezultatele urmand sa fie facute publice in cursul zilei de luni.

Tanara ranita este dansatoarea Nicoleta Buirencu, in varsta 19 ani. Ea este studenta la Stiinte Economice, la Constanta.

In total, patru persoane au fost ranite in incendiul de la Beirut. In afara de Adrian Roman si Nicoleta Buirencu, au mai avut nevoie de ingrijiri medicale alte doua persoane, care au fost transportate la spitalul din Constanta, dar in cazul lor nu a fost necesara internarea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.