Social 5 Aprilie 2014 11:59
Un impingator cu sapte marinari la bord, care transporta sase barje cu minereu de fier, a luat foc pe Canalul Dunare - Marea Neagra, fara sa fie inregistrate persoane ranite, pompierii constanteni intervenind mai multe ore pentru stingerea flacarilor.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Dobrogea, incendiul a fost anuntat vineri, in jurul orei 22.30, in timp ce impingatorul Dunafoldvar, sub pavilion unguresc, se afla la kilometrul 29+500 al Canalului Dunare - Marea Neagra, in dreptul localitatii Poarta Alba, scrie MEDIAFAX.

Nava a fost imediat dirijata la mal pentru evacuarea membrilor echipajului, iar la fata locului s-au deplasat mai multe echipe de pompieri ale ISU Dobrogea, precum si o nava pompier. Focul a fost stins de pompieri dupa o interventie care a durat mai mult de cinci ore. Pe vas erau si 90 de tone de combustibil, interventia pompierilor impiedincand insa flacarile sa ajunga in apropierea rezervoarelor. Primele indicii arata ca focul ar fi pornit de la o instalatie, in urma unui scurtcircuit.

In zona au ajuns si reprezentanti ai unei firmei de depoluare, care au instalat baraje de retinere a produselor petroliere pentru a preintampina o posibila poluare.

La bordul impingatorului se aflau sapte marinari, doi romani si cinci unguri, care au scapat teferi. Impingatorul plecase din Constanta si se indrepta cu cele sase barje cu minereu de fier catre Austria. Pe perioada interventiei, traficul navelor pe canal, in zona respectiva, s-a desfasurat cu restrictie de viteza.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.