Social 3 Aprilie 2014 15:57
Parchetul Tribunalului Buzau cerceteaza cazul a 90 de varsnici internati intr-un azil care au fost batuti, legati de paturi, abuzati sexual, sedati sau obligati sa munceasca.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, joi, de Parchetul Tribunalului Buzau, ancheta la Caminul de varstnici si adulti cu dizabilitati din localitatea buzoiana Aldeni a fost declansata in urma unor plangeri formulate de Centrul de Resurse Juridice (CRJ) si depuse la Parchetul Buzau si la Parchetul instantei supreme.

Centrul de Resurse Juridice a intocmit un raport privind situatia de la caminul din Aldeni, in urma a doua vizite facute acolo - una in noiembrie 2013, iar cealalta in februarie 2014.

In raport se arata ca unele dintre persoanele cazate acolo - adulti cu diferite grade de handicap sau persoane cu probleme sociale - ar fi batute, sedate sau obligate sa munceasca si ar trai in conditii inumane.

"In 12 martie, la Parchetul Tribunalului Buzau s-a format un dosar penal, aflat in prezent in ancheta la procuror, pentru mai multe infractiuni contra vietii si integritatii corporale. Ancheta a fost declansata ca urmare aspectelor semnalate de Fundatia Centrul de Resurse Juridice Bucuresti. In cauza se fac acte procedurale care la acest moment nu pot fi aduse la cunostinta opiniei publice pentru a nu fi periclitata desfasurarea anchetei", se mentioneaza in comunicatul Parchetului de pe langa Tribunalul Buzau, citat de MEDIAFAX.

Potrivit reprezentantilor centrului, in timpul vizitelor oamenii s-au plans ca sunt batuti, abuzati sexual sau fortati sa munceasca.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.