Social 3 Aprilie 2014 14:39
Alex Mihai Stoenescu, fost prim-vicepresedinte al Partidului Noua Generatie, a fost colaborator al fostei Securitati, a decis definitiv Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Judecatorii instantei supreme au respins contestatia lui Alex Mihai Stoenescu, formulata in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti, din 25 septembrie 2012, potrivit careia istoricul a fost colaborator al fostei Securitati.

Decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie privind calitatea de colaborator al fostei Securitati a lui Stoenescu este definitiva.

In 25 septembrie 2012, un judecator de la Curtea de Apel Bucuresti admis actiunea Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS), introdusa in decembrie 2010, pe numele lui Stoenescu, prin care s-a solicitat sa se constate faptul ca acesta a colaborat cu fosta Securitate.

Colegiul CNSAS i-a audiat in 2006 pe Alex Mihai Stoenescu si pe Doru Braia, in calitate de formatori de opinie, Colegiul avand la acea vreme informatii ca cei doi ar fi avut legaturi cu fosta Securitate, declarau atunci, pentru MEDIAFAX, surse din Colegiu.

Cei doi au fost verificati din oficiu, in calitate de formatori de opinie, iar audierea lor a fost necesara pentru a avea o imagine cat mai completa asupra datelor ce reies din documentele aflate in posesia institutiei, precizat sursele citate.

Potrivit acelorasi surse, Stoenescu a recunoscut ca a colaborat cu fosta Securitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.