Social 27 Martie 2014 18:23
Ministerele si toate institutiile aflate in coordonarea acestora se vor alatura initiativei Ora Pamantului 2014 si vor stinge lumina, sambata, intre 20:30 si 21:30, o invitatie in acest sens urmand sa fie trimisa si presedintilor celor doua camere ale Parlamentului.

Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice informeaza ca, la propunerea ministrului Attila Korodi, in sedinta de Guvern de miercuri s-a convenit ca toate ministerele si institutiile aflate in coordonarea acestora sa se alature initiativei Ora Pamantului 2014 si sa stinga lumina in cladirile in care isi desfasoara activitatea, timp de o ora, sambata, de la 20:30 pana la 21:30.

"Am fost foarte bucuros sa gasesc deschidere din partea colegilor din Guvern, in special din partea prim-ministrului Victor Ponta. Astfel, am decis ieri ca tot aparatul central sa faca acest gest simbolic, care are scopul de a da un mesaj puternic privind impactul negativ pe care viata noastra de zi cu zi il are asupra planetei si asupra resurselor naturale", a declarat ministrul Mediului.

O invitatie pentru a se alatura acestui demers va fi trimisa catre presedintii celor doua camere ale Parlamentului Romaniei, precum si presedintilor de consilii judetene, iar Ministerul Mediului va publica vineri un ghid care va explica institutiilor partenere in acest demers ceea ce au de facut in ora in care intreaga planeta va stinge lumina.

Ora Pamantului se sarbatoreste in Romania din 2009, iar la nivel international, din 2007, cand WWF Australia a organizat prima editie a acestui eveniment, in orasul Sydney. Anul trecut, peste 7.000 de orase din 152 de tari au stins lumina de Earth Hour, raspandind un mesaj puternic privind impactul egativ pe care viata cotidiana il are asupra planetei si a resurselor naturale.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.