Social 26 Martie 2014 17:45
Studiul a fost realizat pe parcursul anului trecut, au fost intervievate 819 persoane, toate din mediul urban, cu varste cuprinse intre 20 si 50 de ani.

Doar 9% dintre romani ar acorda primul ajutor in caz de incendiu, 20% ar suna la numarul de urgenta 112 si mai putin de jumatate s-ar indrepta spre iesirile de urgenta, se arata intr-un studiu realizat de o societate care produce sisteme de alarma.

Studiul mai arata ca 11% dintre persoanele surprinse de incendiu s-ar asigura ca cei din jurul lor se indreapta catre iesiri, tot 11% ar parasi cladirea pe acelasi drum pe care au intrat, iar 48% s-ar indrepta catre iesirile de urgenta.

In plus, dintre cei chestionati, 91% stiau unde sunt iesirile de urgenta la locul de munca, iar 52% fusesera instruiti, in ultimul an, cu privire la comportamentul pe care trebuie sa-l adopte in caz de incendiu.

Pe de alta parte, peste jumatate dintre romanii care traiesc la oras nu au participat la un exercitiu sau simulare de incendiu in ultimii cinci ani, 53% nu stiu cum sa acorde primul ajutor, iar 27% au ignorat, cel putin o data, o alarma de incendiu intr-o cladire publica, crezand ca este o alarma falsa.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.