Social 20 Martie 2014 19:10
ASPA a capturat, joi, sapte caini fara stapan aflati in zona unde a fost gasit cadavrul ce prezenta muscaturi, iar dupa citirea crotaliilor a rezultat ca trei dintre acestia erau microcipati de Centrul Teritorial Veterinar (CTV) Sector 2, iar alti doi erau ai Asociatiei "Cutu-Cutu".

Un alt caine era adoptat de o persoana fizica, iar cel de-al saptelea, aparent bolnav si orb, nu figureaza in nicio evidenta, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentantii Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA).

Potrivit sursei citate, toate documentele legate de acesti caini sunt pregatite pentru a fi puse la dispozitia Politiei, pentru investigarea cazului.

Conform Legii 258/2013, pentru modificarea si completarea OUG 155-2001 privind aprobarea programului de gestionare a cainilor fara stapan, abandonarea cainilor constituie infractiune si se pedepseste cu inchisoare de la doi la cinci ani.

Pe de alta parte, reprezentantii ASPA au aratat ca, in ultimele sase luni, autoritatea a fost solicitata de patru ori sa intervina in vecinatatea zonei unde a fost gasit cadavrul.

Din septembrie 2013, ASPA lucreaza cu 15 echipe pentru capturarea animalelor, primind in medie 800 de sesizari pe luna si ridicand toti cainii reclamati. ASPA a adunat de pe strazi peste 10.000 de caini fara stapan, din care peste 6.000 au fost adoptati de persoane fizice si ONG-uri, a precizat sursa citata.

Cadavrul care prezenta urme de muscaturi de caini este al unei femei fara adapost si a fost descoperit joi dimineata, in jurul orei 07.00, intr-un parc din sectorul 2, situat intre blocuri. Femeia, care nu a fost inca identificata, avea aproximativ 45 - 50 de ani, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse din Politie.

Politistii Serviciului Omoruri au declansat o ancheta in acest caz, insa, deocamdata, nu s-a stabilit daca muscaturile au fost facute inainte sau dupa decesul femeii.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.