Social 20 Martie 2014 10:01
Dosarul de trafic de minori in care apar numele a doi fosti fotbalisti de la FC Vaslui, internationalul Paul Papp si Silviu Balace, in calitate de fosti clienti ai unor fete exploatate sexual, a fost trimis in instanta de catre procurorii de crima organizata.

Procurorii vasluieni ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) l-au trimis in judecata pe barbatul de 48 de ani care ar fi exploatat sexual cel putin cinci fete care i-au avut drept clienti, printre altii, si pe fostii jucatori de la FC Vaslui Paul Papp si Silviu Balace.

Numele celor doi fotbalisti, facute publice oficial de catre anchetatori, apar in dosar in calitate de martori.

"Cei doi jucatori, Papp Paul si Balace Sliviu, au fost audiati in aceasta cauza in calitate de martori. Dosarul a fost trimis in instanta, urmand ca inculpatul Rusu Viorel sa fie judecat pentru trafic de persoane si de minori", a declarat pentru MEDIAFAX seful DIICOT Vaslui, Mihaela Iosipescu.

Barbatul de 48 de ani a fost arestat preventiv de Tribunalul Vaslui in urma cu o luna, dupa ce ar fi exploatat sexual, in municipiul Vaslui si in strainatate, cel putin cinci tinere, printre clienti figurand si jucatori aflati sub contract cu echipa de fotbal FC Vaslui.

Potrivit anchetatorilor, barbatul a racolat, incepand cu anul 2011, mai multe eleve de la diferite licee din municipiul Vaslui pe care apoi le-a obligat sa practice prostitutia, prin constrangeri fizice si morale. Exploatate sexual, intr-o prima faza, in municipiul Vaslui, tinerele erau apoi duse in Irlanda si Elvetia unde, de asemenea, erau constranse sa se prostitueze.

Printre clientii elevelor, sustin anchetatorii, s-au aflat inclusiv jucatori aflati sub contract cu formatia de fotbal FC Vaslui.

Cercetarile in acest caz au fost declansate inca din anul 2011, in baza unor informatii primite de catre procurorii DIICOT.

In prezent, internationalul Paul Papp evolueaza, sub forma de imprumut de la formatia italiana Chievo Verona, la echipa de prima liga Astra Giurgiu. In ceea ce-l priveste pe Silviu Balace, acesta joaca la formatia tot din primul esalon fotbalistic ACS Poli Timisoara.

Citeste si:
Presa araba l-a "omorat" pe brazilianul Wesley si tot ea l-a "inviat"
Presa araba l-a "omorat" pe...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.