Social 19 Martie 2014 11:08
Soarta unei romance, medic anestezist la un spital din Chateauroux, Franta, le-a schimbat viata colegilor ei de munca pentru totdeauna.

Ea a decedat duminica, dupa ce si-a administrat o doza de produse mortale intravenos, in spitalul in care lucra.

Gestul extrem a generat o revolta printre colegii ei, care se plang ca sunt nevoiti sa lucreze foarte multe ore pe saptamana, in detrimentul familiei, relateaza La Nouvelle République, in editia online.

Ea a decedat duminica, dupa ce si-a administrat o doza de produse mortale intravenos, in spitalul in care lucra, in Chateauroux.

Colegii sai sunt devastati de moartea ei. "Suntem o mica familie aici. Petrecem atatea ore impreuna. Uneori stam aici mai mult decat acasa. In plus, colega noastra care s-a sinucis tocmai terminase o saptamana de 78 de ore".

Ei sunt furiosi pe declaratiile ministrului francez al Sanatatii, Marisol Touraine, cu privire la acest caz. "Nu poate fi lasata sa spuna ca nu din cauza activitatii sale la spital s-a intamplat acest lucru si ca era pur si simplu o femeie din Romania careia i se facuse dor de tara! Ea se numea Simona si era ca si noi, de origine straina, dar ca si noi, epuizata si obosita".

Simona era foarte apropiata de doua colege, care aveau si ele copii. "Nu ne vedem copiii suficient. Impartaseam acest sentiment toate trei. Eu am descoperit-o, duminica dimineata, cand am preluat garda. Dar noi nu spunem ca din cauza aceasta s-a sinucis Simona. Ii respectam gestul. Fara sa incercam sa judecam de ce. In schimb, ministrul care nu o cunostea, care nu a venit aici niciodata, nu stia daca se simtea sau nu bine in pielea ei (...) Consideram ca declaratiile ei sunt o injurie la adresa" Simonei, a declarat una dintre ele, citata de MEDIAFAX.

Ministrul "stie ca ea tocmai terminase o saptamana de 78 de ore de munca? Stie ca ne lipseau, inainte de aceasta drama, doi anestezisti? Stie ca suntem cu totii extenuati? Exercitam o profesie dificila si exigenta. Simona era o profesionista excelenta. Se dedica muncii, in detrimentul sotului si fiului ei de sase ani", au adaugat colegii romancei.

Citeste si:
Care este schimbarea de care ai nevoie chiar acum în viața ta în...
Care este schimbarea de care...

Simona, in varsta de 37 de ani, avea un baietel de sase ani si un sot care urma sa inceapa luni o formare pentru a lucra pe ambulanta. Tanara urmeaza sa fie inmormantata in Romania, in zilele urmatoare.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.