Social 15 Martie 2014 14:02
MAI a decis interzicerea intrarii in tara a unor cetateni ungari din patru formatiuni, inclusiv Jobbik, urmand sa fie facute demersurile necesare pentru ca acestia sa fie declarati indezirabili, a anuntat, vineri, purtatorul de cuvant al MAI, Monica Dajbog.

"In urma activitatii de evaluare a riscului la adresa ordinii publice si a securitatii nationale, in conformitate cu dispozitiile legale ale legislatiei comunitare, autoritatile romane competente au luat decizia instituirii unor masuri preventive in vederea preintampinarii unor evenimente de natura a afecta ordinea publica si securitatea nationala. Astfel, au fost instituite masura nepermiterii intrarii pe teritoriul Romaniei si s-a solicitat instantei competente declararea ca indezirabili pentru un numar de cetateni ungari, care desfasoara in tara noastra activitati cu caracter extremist in favoarea organizatiilor Noua Garda Ungara, Miscarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor si Jobbik", a declarat Dajbog.

Despre acestia, a precizat purtatorul de cuvant al MAI, s-a stabilit "cu certitudine ca sunt implicati in activitati de natura a justifica masurile dispuse in conditiile legii".

"La acest moment, suntem intr-o procedura de informare a autoritatilor ungare, pentru a avea certitudinea ca si persoanele vizate sunt informate", a mai spus Monica Dajbog.

Referitor la presedintele Jobbik, Vona Gabor, purtatorul de cuvant al MAI a spus ca nu poate furniza informatii, pentru ca pe rolul Ministerului Public se afla, in faza implementarii, o cauza penala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.