Social 14 Martie 2014 15:11
Dupa ce a inselat peste 23 de oameni si a incasat in jur de 50.000 de euro, o femeie din Sibiu, administrator de firma, este cercetata pentru inselaciune.

Potrivit unui comunicat de presa transmis, vineri, de reprezentantii Politiei Judetene Sibiu, administratorul unei societati comerciale din municipiul Sibiu care oferea servicii turistice este cercetat penal sub control judiciar pentru infractiuni de inselaciune si fals in inscrisuri sub semnatura privata.

"Politistii Serviciului Investigatii Criminale Sibiu au stabilit faptul ca persoana banuita, o femeie in varsta de 38 de ani, domiciliata in municipiul Sibiu, in perioada 2012 - 2013, a indus in eroare 23 de parti vatamate pretinzand sume de bani si eliberand documente false privind contracte si sejururi cu destinatii turistice europene, prin prezentarea ca adevarata a unor fapte mincinoase si prin folosirea de mijloace frauduloase cu ocazia contractarii de catre acestea a unor servicii turistice, servicii incasate si neonorate, cauzand un prejudiciu in valoare de 48.231 euro si 22.303 lei", se arata in documentul citat.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Sibiu, Luciana Baltes, a declarat, corespondentului MEDIAFAX ca femeia le prezenta turistilor, toti din judetul Sibiu, oferte pentru unitati de cazare din Bulgaria, fara insa a plati vreun ban hotelurilor sau pensiunilor pe care acestia le alegeau.

Potrivit datelor oferite de politisti, din prejudiciul de peste 50.000 de euro s-a reusit pana in prezent recuperarea a 4.477 euro si 13.121 lei.

In plus, politistii au stabilit ca femeia a inselat si o alta firma de turism, care intermedia contractele. Ea a falsificat un ordin de plata in valoare de 9.512 euro, pentru a le arata acestora ca a achitat unitatilor de cazare contravaloarea unor sejururi, dar, de fapt, suma virata a fost de doar 512 euro.

Femeia a fost retinuta pentru 24 de ore, iar joi a fost prezentata Judecatoriei Sibiu cu propunere de arestare preventiva.

Citeste si:
Turcia introduce o taxă turistică de la 1 ianuarie 2023. Cât vor...
Turcia introduce o taxă...

Impotriva acesteia instanta a dispus cercetarea in libertate si luarea masurii controlului judiciar, impunandu-i mai multe obligatii, printre acestea fiind si interdictia de a depasi limita teritoriala a judetului Sibiu, fara incuviintarea prealabila a instantei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.