Social 14 Martie 2014 13:40
Peste 50% din elevii de clasa a XII-a au luat note peste cinci la Limba romana si proba la alegere a profilului, in timp ce mai putin de jumatate - 42,51% - au obtinut note de trecere la proba obligatorie a profilului, la simularea bacalaureatului.

Ministerul Educatiei Natonale a centralizat datele privind rezulatele probelor sustinute in cadrul simularii nationale pentru examenul de bacalaureat, sustinuta de elevii clasei a XI-a si elevii clasei a XII-a.

Elevii clasei a XII-a au obtinut note peste 5, astfel: 52,8% la Limba romana, 67,78% la Limba materna, 42,51% la proba obligatorie a profilului (Matematica sau Istorie) si 53,92% la proba la alegere a profilului.

Situatia pentru clasa a XI-a se prezinta astfel: la proba de Limba romana - 44,22% dintre elevi au luat note peste 5, la proba pentru Limba materna - 62,42%, iar la proba obligatorie a profilului (matematica sau istorie) - 36,32%.

Elevii clasei a XI-a nu au sustinut proba la alegere, avand in vedere ca aria de acoperire disciplinara in clasa a XI-a nu este similara celei de clasa a XII-a. De asemenea, elevii clasei a XI-a au sustinut proba la Istorie (proba obligatorie a profilului) in baza programei parcurse pentru clasa a XI-a, si nu a XII-a, asa cum se procedeaza in cadrul examenului national de bacalaureat.

Rezultatele obtinute la simularile nationale din anul scolar 2013 - 2014 nu vor fi trecute in catalog, dar sunt analizate la nivelul fiecarei unitati de invatamant, prin discutii individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, sedinte cu parintii, precum si la nivelul consiliului profesoral, in vederea adoptarii unor masuri pentru imbunatatirea performantelor scolare, potrivit MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.